You are currently viewing Microsoft va înlocui PDF readerul din Edge cu cel de la Adobe
new Microsoft Edge logo

Microsoft va înlocui PDF readerul din Edge cu cel de la Adobe

Browserul Microsoft Edge va primi o îmbunătățire semnificativă în lunile următoare, datorită Adobe.

În aceeași săptămână, Microsoft a declarat că aduce instrumentul ChatGPT AI în Edge (și Bing), a anunțat, de asemenea, că înlocuiește PDF readerul destul de simplu încorporat în prezent în browser cu unul nou bazat pe Adobe Acrobat PDF.

Decizia face parte dintr-un plan mai amplu între cele două companii de a aduce tehnologii Adobe precum semnătura electronică și automatizarea documentației utilizatorilor Microsoft. Tehnologiile Adobe PDF și e-sign au fost deja integrate în Microsoft 365, Teams și SharePoint.

Acum vine la Edge, cu motorul PDF al Adobe înlocuind motorul încorporat pe care Edge, un browser bazat pe Chromium, îl folosește astăzi.

„Aducerea Adobe și Microsoft mai aproape împreună este bună pentru productivitate și bună pentru clienți”

„Tehnologia Adobe PDF din Microsoft Edge înseamnă că utilizatorii vor avea acces rapid și sigur la capabilitățile critice ale documentelor digitale.”

a declarat Jared Spataro, vicepreședinte corporativ pentru aplicații moderne de lucru și afaceri la Microsoft, într-un comunicat.

Ideea este de a aduce setul mai bogat de caracteristici din Adobe Acrobat PDF la Edge, inclusiv fidelitate mai mare pentru culori și grafică mai bune, performanță mai bună, securitate puternică și mai multe capacități de accesibilitate, cum ar fi o selecție mai bună a textului și o narațiune cu voce. Aceste funcții vor fi gratuite pentru utilizatorii Windows 10 și 11.

Cu toate acestea, dacă oamenii doresc funcții mai avansate, va costa bani. Utilizatorii vor trebui să cumpere un abonament Acrobat dacă doresc să poată edita text și imagini, să convertească PDF-uri în alte formate de fișiere sau să combine fișiere. Cei care au deja astfel de abonamente pot folosi extensia Acrobat în Edge fără a cheltui mai mult.

Lasă un răspuns