You are currently viewing Tot ce trebuie să știi despre noul Microsoft Edge
Microsoft Edge Dev

Tot ce trebuie să știi despre noul Microsoft Edge

Astăzi o dată cu deschiderea ediției 2019 a Microsoft Build, compania din Redmond a dezvăluit mai multe detalii despre viitorul blamatului browser Edge.

Încă de la lansarea browser-ului Edge în 2015 împreună cu noul sistem de operare Windows 10 acesta s-a ”bucurat” de un succes invers proporțional cu cel al sistemului de operare.

Orice efort ulterior de a îmbunătății imaginea browserului și de a îi crește cota de piață s-au dovedit reale eșecuri.

Anul trecut în decembrie, Microsoft a lansat un nou proiect prin care dorește să își salveze browser-ul, pentru a nu avea soarta lui Windows 10 Mobile.

Proiectul acesta presupune schimbarea întregului nucleu care stă la baza lui Microsoft Edge cu cel al proiectului open-source Chromium.

În urmă cu mai puțin de o lună, Microsoft a lansat prima versiune de test a noului browser.

Această versiune de test poate fi descărcată prin accesarea programului Microsoft Edge Insider.

Ce aduce nou viitoarea versiune Microsoft Edge?

https://youtu.be/dKmzyj-ovkg

Collections

Microsoft Edge Collections

Cu ajutorul acestei noi funcții, utilizatorii pot extrage, într-un mod simplu și bine structurat, informațiile necesare din site-urile pe care le vizitează, iar apoi să exporte aceste informații în aplicații ca Word sau Excel.

Această funcție este în fază incipientă și nu este încă disponibilă în versiunile de test.

Privacy tools

Microsoft Edge Privacy Tools

Modulul de privacy a fost regândit astfel încât să ofere o statistică mult mai clară pentru utilizator cu privire la datele prelucrate de site-urile pe care le accesează.

Internet Explorer Mode

Microsoft Edge Internet Explorer Mode

Sistemul de compatibilitate cu IE 11 a fost regândit special pentru companiile care în prezent folosesc soluții multi-browser.

Noul Internet Explorer Mode rezolvă problemele pentru site-urile care se deschideau înainte doar în IE11, astfel încât să se deschidă în Edge fără a fi nevoie să deschizi un browser separat sau să mai faci diverse setări manual.

Noua versiune de Microsoft Edge va fi disponibilă în curând și pentru versiunile anterioare de Windows și chiar și pe MacOS.

Pentru a oferi feedback pentru dezvoltarea noii versiuni Microsoft Edge puteți scrie echipei pe contul de Twitter: msedgedev sau pe Forumul Microsoft Edge Insider.

Lasă un răspuns