You are currently viewing Microsoft implementează inteligența artificială în motorul de căutare Bing

Microsoft implementează inteligența artificială în motorul de căutare Bing

Microsoft a anunțat marți noi funcții de căutare bazate pe chatbot AI care susțin motorul său de căutare Bing și browserul Edge, promițând să schimbe radical modul în care internauții navighează pe informații pe internet.

Motorul de căutare Bing revizuit folosește modele de expresii și fraze lungi pentru a rezuma informațiile din paginile web. Este conceput pentru a fi mai flexibil, oferind utilizatorilor răspunsuri mai directe la întrebările pe care anterior le-au fi pus.

În loc să listeze mai multe pagini web pe care oamenii să le citească atunci când plănuiesc o vacanță, de exemplu, funcția de chat promisă, care va veni în curând în browserul Microsoft Edge, poate face lucruri precum listarea automată a atracțiilor turistice de top.

Sistemul funcționează ca un chatbot, utilizatorii putând obține un răspuns mai util punând întrebări ajutătoare. Informațiile sunt împărțite în puncte pentru a fi ușor de citit și sunt furnizate și linkuri relevante. Chatul poate ajuta, de asemenea, la condensarea rapoartelor online și la extragerea celor mai relevante informații.

Cea de-a doua nouă funcție, compunerea, permite utilizatorilor să solicite chatbot-ului să genereze text pentru e-mailuri sau postări LinkedIn și poate ajusta automat tonul și formatul pentru a viza anumite audiențe – pe riscul propriu al utilizatorului. Conversația și scrierea nu sunt încă disponibile, iar utilizatorii pot cere să se alăture unei liste de așteptare pentru a descărca noul browser Edge cu inteligență artificială, ce va fi lansat în următoarele săptămâni.

Microsoft a lansat o prezentare a capabilităților de căutare îmbunătățite ale Bing pe care utilizatorii le pot încerca pe Bing.com chiar acum. Utilizatorii pot introduce o interogare pe site, iar un pop-up va afișa textul generat de model.

„De asemenea, am aplicat modelul AI la motorul nostru principal de clasare de căutare Bing, ceea ce a dus la cel mai mare salt în relevanță din ultimele două decenii. Cu acest model AI, chiar și interogările de căutare de bază sunt mai precise și mai relevante”

a spus vicepreședintele corporativ al Microsoft. & Director de marketing pentru consumatori, Yusuf Mehdi, a explicat într-o postare pe blog.

CEO-ul Satya Nadella s-a referit la aceste instrumente drept un „copilot AI pentru web”, combinând căutarea, navigarea și chatul într-unul singur.

„AI va schimba fundamental fiecare categorie de software, începând cu cea mai mare categorie dintre toate – căutarea”

„Astăzi, lansăm Bing și Edge, bazate pe copilotul și chatul AI, pentru a ajuta oamenii să obțină mai mult de la căutare și de pe web.”

a spus Nadella într-un comunicat.

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns