Se pare că brandul Nokia este destinat să dispară.

După ce Nokia a încheiat un parteneriat cu Microsoft prin care sistemul de operare Symbian era înlocuit de Windows Mobile, a urmat, în 2013, vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft, pentru suma de 7 miliarde de dolari.

În doar câțiva ani, planurile Microsoft de a oferi o alternativă viabilă la Android și iOS au eșuat, compania încetând oficial suportul pentru Windows 10 Mobile anul trecut și totodată producția de telefoane Microsoft s-a încheiat.

Nokia părea să fi dispărut după piața de telefoane mobile, după mai bine de un deceniu în care s-a aflat printre preferințele consumatorilor.

Cu toate acestea, Nokia, a găsit o portiță prin care producția de telefoane Nokia să reînceapă.

La scurt timp după ce telefoanele Microsoft au dispărut de pe piață, Nokia a vândut dreptul de a produce telefoane sub brandul Nokia, unei alte companii finlandeze: HMD Global.

Noul producător de telefoane Nokia a avut un mare succes în scurt timp prin relansarea de modele Nokia consacrate, ce au venit cu sistem de operare Android nemodificat și totodată păstrând calitatea cu care clienții Nokia au fost obișnuiți.

CCS Insight a lansat o predicție conform căreia anul viitor, compania Nokia va fi achiziționată de o companie mare din industria IT din America.

Printre posibili cumpărători se numără atât Microsoft, cât și Intel.

De data aceasta nu divizia de telefoane mobile este cea care stârnește interesul potențialilor cumpărători, ci divizia de rețelistică.

Acest interes vine în contextul în care guvernul american a interzis operatorilor de servicii telecom să folosească furnizori de echipamente din China, precum Huawei.

Nokia a reușit săptămâna aceasta să încheie un contract important de furnizare echipamente telecom către unul dintre cei mai mari operatori telecom din Marea Britanie: BT.

Acest lucru a atras atenția americanilor.

”Credem că Nokia ar putea fi predispusă unei viitoare achiziții”

”Microsoft a căpătat un real interes în intrarea pe piața de telecomunicații. Deja am văzut două achiziții din partea lor anul acesta: Metaswitch și Affirmed Networks cu scopul de a face experiență pe partea de 5G și telecomunicații, precum și de a obține contracte în industrie.”

”Considerăm că Nokia ar putea fi o țintă pentru o companie precum Microsoft.”

”De asemenea, Intel este o companie care trebuie urmarită în domeniul telecomunicațiilor”

a declarat Kester Mann, director of consumer and connectivity la CCS Insight

În cazul in care Microsoft va achiziționa Nokia, sper doar să nu o dea în bară așa cum a făcut-o cu telefoanele mobile și cu alte produse sau servicii, precum Kinect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *