You are currently viewing Xbox Series X nu va suporta senzorul Kinect
xbox one kinect

Xbox Series X nu va suporta senzorul Kinect

Cea mai nouă generație de console de la Microsoft este la un pas de lansare, acestea fiind disponibile la precomandă în unele magazine.

Consola vine cu îmbunătățiri majore, însă și cu un dezavantaj pe măsură….

Cel mai tare feature al consolelor Microsoft nu a fost backward compatibility (funcția ce perimite rularea jocurilor concepute pentru generațiile anterioare de console pe noile generații), ce pare să devină disponibilă și pentru clienții consolelor Sony începând cu PS5, ci senzorul Kinect.

Ce este Kinect?

Senzorul Kinect a fost lansat în 2010 pentru consola Xbox 360.

Perifericul includea tehnologii de la un dispozitiv proiectat inițial de către compania israeliană PrimeSense (companie ce a fost cumpărată pe 24 noiembrie 2013 de către Apple pentru suma de 360 milioane de $).

Printre tehnologiile incluse în senzorul Kinect se numără: camere RGB, proiectoare și detectoare în infraroșu ce mapau adâncimea fie prin lumină structurată, fie prin Time of Flight (ToF), microfoane și inteligență artificială ce îi permitea dispozitivului să recunoască gesturi, comenzi vocale și mișcarea scheletului în timp real pentru până la 4 persoane.

Scopul lansării senzorului era de a înlocui controller-ul de pe consolele Xbox, concurând direct cu Nintendo Wii.

Lansat în noiembrie 2010 ca un periferic pentru Xbox 360, Microsoft a vândut 10 milioane de unități în câteva luni, Kinect devenind astfel cea mai bine vândută componentă hardware la acea vreme.

Jocurile trebuiau să fie concepute special să includă funcțiile Kinect.

Odată cu dezvoltarea lui Xbox One, Microsoft a proiectat succesorul Kinect, ca fiind o componentă necesară a consolei, în speranța ca dezvoltatorii de jocuri să profite de acest lucru.

Această decizie a creat îngrijorare cu privire la intimitate. Deși Microsoft a eliminat cerința ca senzorul să fie permanent conectat, acesta a fost inclus în pachet cu consola Xbox One la lansarea acesteia în noiembrie 2013.

Pentru că nici după lansarea lui Xbox One nu au apărut jocuri pentru Kinect de la alți dezvoltatori, Microsoft a eliminat senzorul din pachetul Xbox One, ulterior a eliminat portul dedict de pe noile console, ca într-un final, în 2018 să oprească definitiv producția de senzori Kinect.

Kinect și Xbox Series X

Fiind o tehnologie abandonată în urmă cu 2 ani, toți se întrebau dacă pe noile console Xbox, ce vor fi lansate anul acesta în noiembrie, va mai funcționa senzorul Kinect.

Din păcate, Microsoft a confirmat încă de la jumătatea lunii iulie că pe noua consolă Xbox Series X vor funcționa toate jocurile Xbox 360 și Xbox One, excepție făcând jocurile concepute pentru Kinect.

La fel ca Xbox One X, Series X nu are un port dedicat pentru senzorul Kinect și nu va suporta nici adaptorul USB pentru Kinect, ce a fost scos din producție din 2018.

”Nu este vre-un mod prin care Kinect să funcționeze.”

confirmă Phil Spencer, șeful diviziei Xbox

Lasă un răspuns