Microsoft lansează prima actualizare majoră a Windows 11

A trecut 1 an de la lansarea Windows 11 și încă de atunci, Microsoft a promis că va lansa o singură actualizare pe an. Acum, versiunea actualizată a acestui sistem de operare (Windows 11 2022 Update) este disponibilă în mai bine de 190 de țări de la nivel global.

Microsoft a adăugat acum noi funcții prin intermediul cărora informațiile și conținutul de care utilizatorii au nevoie să fie mereu ușor de accesat (anticipând nevoile și economisind timpul acestora), precum:

 • actualizări în meniul de Start
  • opțiuni mai rapide de căutare
  • o mai bună mapare a evenimentelor locale curente semnalate în panoul de Widgets.
 • În plus, va fi disponibil și un set de noi funcții de accesibilitate. Acestea includ:
  • un sistem care generează subtitrări live pe baza oricărei forme de conținut audio
  • acces activat prin amprentă vocală (versiune de preview), care le permite utilizatorilor să controleze computerul și să creeze un text folosind doar vocea
  • opțiunea Natural Voices for Narrator, care oglindește îndeaproape vorbirea naturală, creând un sunet mai plăcut și înlesnind lectura sau navigarea în browser.

Siguranța online, confidențialitatea datelor și securitatea cibernetică sunt preocupări majore pentru fiecare dintre noi. Windows 11 este cea mai sigură versiune de Windows de până acum, Microsoft utilizând zilnic peste 43 de trilioane de semnale de securitate pentru a perfecționa soluțiile pe care le dezvoltă. Acum, compania introduce și Smart App Control, pentru ca utilizatorii să poată descărca orice aplicație de care au nevoie fiind siguri că sunt protejați. Însă, cum amenințările de securitate nu dispar la finalul zilei, odată cu închiderea dispozitivelor, a creat și aplicația Defender, care este disponibilă la abonamentele Microsoft 365 Personal și Family.

Versiunea actualizată a sistemului de operare Windows 11 aduce îmbunătățiri și noi funcții și în ceea ce privește optimizarea bateriei sau funcții precum Snap layouts ori Focus. Toate acestea ne ajută să ne organizăm și să ne concentrăm atenția mai ușor atunci când avem de îndeplinit sarcini multiple, ceea ce se va traduce și printr-o creștere a nivelului de productivitate.

Mai multe detalii despre noutățile aduse de noua versiune de Windows 11 găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *