You are currently viewing Ce aduce nou Windows 11 22H2?
windows 11 pro home retail box

Ce aduce nou Windows 11 22H2?

Spre deosebire de Windows 10, care primea 2 actualizări majore pe an, model ”împrumutat” de la Ubuntu, Windows 11 primește o singură actualizare majoră pe an, lucru anunțat încă de la lansare.

Zilele trecute, Microsoft a lansat prima actualizare majoră a Windows 11: versiunea 22H2 (build 22621) , pentru cei înscriși în ringul Release Preview al Windows Insider Program.

Windows 11 22H2 va integra Live Caption pentru sporirea accesibiliății. Subtitrările vor putea fi generate pe baza oricărui conținut audio, iar utilizatorii au posibilitatea de a seta modul în care acestea sunt afișate pe ecran. Task Manager va beneficia de un overhaul semnificativ datorită noului dark mode și al layout-ului îmbunătățit, la care se adaugă un efficiency mode prin care poți limita consumul de resurse al aplicațiilor. La fel stă treaba și cu Snap Layouts, care au fost actualizate pentru a te lăsa să miști o aplicație în partea de sus a unei ferestre și să ți se prezinte totalul layout-urilor pe care le poți folosi.

Microsoft va optimiza și funcția de Focus, care va beneficia în scurtă vreme și de un mod Do Not Disturb, pentru ca notificările să fie mai ușor de oprit sau prioritizat. De asemenea, Windows 11 se va bucura de revenirea opțiunii de drag and drop pentru taskbar. Și nu în ultimul rând, meniul Start va include foldere, o adiție prin care utilizatorii își vor putea edita secțiunea pinned pentru a-i oferi un aspect mai curat, mai practic și mai bine organizat.

Lasă un răspuns