Jocurile de pe Xbox One pot fi jucate pe Series X fără conexiune la internet

Microsoft a confirmat că o actualizare recentă Xbox Series X a schimbat o caracteristică DRM controversată și acum puteți instala jocuri de pe discuri Xbox One pe consola de nouă generație fără a fi nevoie de o conexiune la internet.

De la lansarea Xbox Series X, consola a avut nevoie de o conexiune la internet pentru a putea juca jocuri Xbox One de pe discuri comerciale. Chiar dacă ai fi instalat acel disc pe consolă, ar trebui să fii conectat la internet pentru a lansa efectiv jocul. (Aceasta nu este, din punct de vedere tehnic, o problemă pentru consolele din seria S, deoarece acestea nu au o unitate de disc în primul rând.)

Luna aceasta, fanii au descoperit că această verificare online nu mai este necesară. Acum puteți folosi discuri Xbox One pe Series X fără să vă conectați vreodată la internet.

Această schimbare a intrat în vigoare în actualizarea 2208, lansată pe 6 septembrie, a confirmat pe Twitter liderul de inginerie Xbox, Eden Marie.

„Am examinat datele de la lansarea Series X|S și am stabilit că verificarea compatibilității online nu este necesară în marea majoritate a cazurilor pentru discurile Xbox One. Este posibil ca unele jocuri să fie încă actualizate online după instalare pentru a asigura cea mai bună experiență.”

În timp ce discurile dedicate Xbox Series X erau deja redate pe consolă fără conexiune la internet, nu a fost cazul titlurilor Xbox One. Aceasta este o problemă deosebit de notabilă, deoarece marea majoritate a jocurilor Xbox Series X sunt lansate pe disc ca titluri Smart Delivery. În majoritatea cazurilor, jocurile Smart Delivery sunt livrate cu codul Xbox One pe disc și necesită o descărcare separată pentru upgrade-ul Series X, ceea ce înseamnă că până la această actualizare nu exista nicio modalitate de a le juca pe noua consolă fără o conexiune la internet constantă.

Seria X necesită încă o conexiune online pentru configurarea inițială, iar jocurile Xbox și Xbox 360 cu backward compatibility sunt încă descărcate online și necesită o conexiune la internet chiar și atunci când introduceți un disc. Dar aceste modificări fac o mare parte din biblioteca Xbox accesibilă celor fără conexiuni online permanente și ar trebui să le mențină disponibile chiar și în cazul întreruperii serverului Microsoft.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *