Lycamobile ar urma să iasă de pe piața din România pe 31 decembrie 2023

Au apărut informații pe internet cum că partenerii Lycamobile România ar fi primit zilele trecute o informare pe email în care este anunțat faptul că rețea va fi închisă pe 31 decembrie 2023.

În informarea, primită în limba engleză, ce poate fi descărcată de aici, se spune că:

Anunț: Lyca Mobile România se va închide la 31 decembrie 2023


Drag partener,

Au trecut opt ani de când Lyca Mobile s-a lansat în România. În acest timp, a fost privilegiul nostru să ajutăm românii să se conecteze cu prietenii și familia, oriunde s-ar afla, prin intermediul rețelei noastre.

Din păcate, am luat decizia dificilă de a închide Lyca Mobile România.

Serviciile Lyca Mobile din România se vor închide pe 31 decembrie 2023.

Nu vom mai furniza produse sau servicii Lyca Mobile partenerilor sau retailerilor. Portalul Lyca Mobile va începe să se închidă din 30 noiembrie 2023.

Din acest motiv, clienții Lyca Mobile vor trebui să se mute la alt operator de rețea mobilă înainte de această dată pentru a continua să folosească numărul lor de mobil.

Înțelegem că această închidere este o veste dezamăgitoare. Atașat veți găsi informații importante despre transferurile clienților, rambursări și retururi.

Vrem să vă mulțumim pentru vânzarea produselor noastre și pentru promovarea Lyca Mobile în zona dumneavoastră de-a lungul anilor.

Cu sinceritate,
Familia Lyca

Această posibilă plecare din România ar putea fi cauzată atât de numărul mic de clienți din țară, cât și de recentele negocieri de vânzare a Telekom Romania Mobile, rețeaua gazdă a Lycamobile,, către Clever Media Network.

Acesta nu ar fi singurul anunț într-un termen foarte scurt cu privire la închiderea unui serviciu / operator. Reamintesc că în martie 2013, Zapp anunța printr-o scrisoare oficială trimisă clienților săi, închiderea rețelei CDMA, iar în 2023, DIGI.Mobil a anunțat pe 26 iunie că de la 1 iulie închide serviciul prepay

Până la acest moment Lyca Mobile nu a venit cu un comunicat oficial și nu a răspuns solicitării scrise de confirmare a acestei informații, iar în urma apelului la relații cu clienții mi s-a spus că nu se știe de închiderea rețelei și am fost rugat să revin cu un apel săptămâna viitoare pentru a confirma informațiile.

[UPDATE] Înainte de a primi confirmarea pe mail, aceasta a venit într-o pagină ”ascunsă” a operatorului.

Când se va închide Lyca Mobile România?

Serviciile Lyca Mobile din România se vor închide pe 31 decembrie 2023.

De ce se închide Lyca Mobile România?

La Lyca Mobile, misiunea noastră a fost să oferim calitate și fiabilitate la un preț accesibil clienților noștri, oriunde s-ar afla. În ultimii ani, costurile operaționale au devenit din ce în ce mai scumpe ceea ce ne-a determinat să luăm decizia dificilă de a ne închide afacerea în România.

Ce se va întâmpla cu numărul meu de mobil? Pot continua să folosesc numărul meu de mobil după închidere?

Numărul dvs. de mobil va înceta să funcționeze cu Lyca Mobile după închidere. Acestea includ apeluri, mesaje text și date mobile.
Va trebui să vă mutați la un alt operator de rețea mobilă înainte de 31 decembrie 2023 pentru a continua să utilizați numărul dvs. de telefon mobil.

Cum mă mut în altă rețea?

Pentru a transfera numărul dvs. existent într-o altă rețea, vă rugăm să contactați echipa noastră de asistență pentru clienți prin chat online, la 151 de pe Lyca Mobile sau +40 (377) 881 276 de la orice alt telefon.
De asemenea, puteți trimite un e-mail: [email protected]
Notă: după 31 decembrie 2023, e-mailul va fi singura opțiune pentru a ne contacta.

Ce se întâmplă cu datele mele personale stocate la Lyca Mobile România?

Datele dumneavoastră cu caracter personal vor fi stocate timp de 12 luni, cu excepția cazului în care solicitați în mod expres să fie șterse înainte de închiderea Lyca Mobile România pe 31 decembrie 2023. După cele 12 luni, datele dumneavoastră personale stocate vor fi șterse.

Mai pot cumpăra planuri și reîncărcări Lyca Mobile în România?

Planurile Lyca Mobile vor fi scoase de la vânzare la sfârșitul lunii noiembrie 2023. Nu va fi posibil să vă încărcați Lyca Mobile online sau să utilizați vouchere de reîncărcare cu amănuntul odată ce sistemele Lyca Mobile România vor începe să se închidă la sfârșitul lunii noiembrie și se vor încheia pe 31. decembrie 2023.
Orice plan sau reîncărcare achiziționată de la retail va expira la sau înainte de data închiderii.

Ce se va întâmpla cu creditul meu neutilizat pe Lycamobile România se închide? Pot primi o rambursare?

Orice credit neutilizat din contul dvs. Lyca Mobile după 31 decembrie 2023 va fi anulat.
Înainte de închiderea Lyca Mobile România, puteți solicita o rambursare contactând echipa noastră de servicii clienți.
Cu excepția cazului în care s-a convenit anterior, creditul Lyca Mobile este netransferabil.

Am achiziționat un plan pe termen lung de la Lyca Mobile România. Cum pot obține o rambursare?

Dacă ați achiziționat un plan pe termen lung de la Lyca Mobile România, sunteți eligibil pentru o rambursare.
Pentru a solicita o rambursare, vă rugăm să contactați echipa noastră de asistență pentru clienți prin chat online, la 151 de pe Lyca Mobile sau la +40 (377) 881 276 de la orice alt telefon.
De asemenea, puteți trimite un e-mail: [email protected]

Am nevoie de mai mult ajutor

Dacă ați achiziționat un plan pe termen lung de la Lyca Mobile România, sunteți eligibil pentru o rambursare.
Pentru a solicita o rambursare, vă rugăm să contactați echipa noastră de asistență pentru clienți prin chat online, la 151 de pe Lyca Mobile sau la +40 (377) 881 276 de la orice alt telefon.
De asemenea, puteți trimite un e-mail: [email protected]

18 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Cristi spune:

  Oarecum de asteptat. Cand am citit despre vestea ca T ar urma sa fie vandut, chiar m-am gandit la ce s-ar putea intampla cu Lyca. Speram sa se mute pe alta retea, ca mvno, motiv din care nu am mai portat numarul in perioada de Black Friday. Am incercat sa imi accesez Lyca imediat ce am citit. Era deja 30 Noiembrie. Am primit diferite erori pana acum. Nu stiu daca si alti useri au aceeasi problema sau daca nu il pot accesa doar eu. Numarul imi este inca activ, in perioada de 90 zile, cu credit pe cartela.

  1. Madalin spune:

   Nu prea avea la cine sa se mute Lyca, Vodafone și Orange dau acces MVNO doar pe hârtie, iar DIGI cere 1 milion de euro unui MVNO pentru acces în rețea

   1. Dari spune:

    Lyca in Ungaria colaboreaza cu Vodafone.
    Am fost la Budapesta si reteaua mi s-a mutat automat pe Vodafone. Cred ca numai in Romania fac magarii.

    1. Madalin spune:

     In Ungaria este alta poveste, acolo oricum statul a luat (mai mult sau mai puțin direct) atât pe DIGI, cât și pe Vodafone.

     La noi este și concurența foarte mare, prețurile foarte jos. Le e greu operatorilor mari (indiferent că vorbim de furnizori de servicii fixe sau mobile), iar MVNO-urile nu prea au cu ce să vină pe piață să facă și profit.

 2. Cristi spune:

  Lyca, ep2: nu e de bine.

  Am sunat la serviciul clienti sa lamuresc problema cu accesul in cont. Dupa vreo 8 minute in asteptare imi raspunde un barbat, in engleza, cu accent indian. Imi spune sa resun in 30 minute „as there is no support right now”.

  1. Madalin spune:

   Am observat și eu că de ceva timp suportul telefonic la Lycamobile e doar în engleză.
   La început ce mai ofereau și suport în română.
   Adevărul că și acel ”robot” care îți prezintă meniul la relații cu clienții are o română forțată de zici că e făcut cu Google Translate

  2. Dari spune:

   Au cu ce veni pe piata Profitul fara publicitate…
   Concurenta mare cu doar trei provideri?
   Ceilalti nu mi se par ieftini deloc. Exceptand DIGI. Dau 5 euro la prepay Orange pentru cativa MB. Dau 8 euro la abonament Orange pentru mai putin. Asta da afacere cu profit! La Lyca aveam internet nelimitat.
   Apropo, la noi Statul de ce nu se implica ca in Ungaria daca e mai rentabil? Ca atat ii mai criticam pe maghiari…

 3. Cristi spune:

  Multumesc mult, Madalin. Toate astea confirma faptul ca se vor inchide. Am gasit si eu prin google cu „lycamobile romania closing down” in search. Link-ul nu e inca accesibil. Totusi a fost indexat deja si zice de acelasi lucru anuntat in articol: „Lyca Mobile Romania is closing. 31 December 2023. Click here for further details, next steps and important service information.”

 4. Cristi spune:

  Apropo de robot, e un site care iti facea vocile in baza textului tiparit. Ei putea sa se oboseasca putin cu niste pauze de respiratie etc. Pronuntia nu are cum sa o nimereasca acel robot. Cred ca am platit vreo $50 abonament ‘pe viata’.

  Am uitat sa scriu, indexul google care confirma inchiderea Lyca Mobile Romania este tocmai lycamobile.ro .

  Puteau anunta si ei cu vreo 3 luni inainte, dupa cum s-a intamplat prin alte tari cu MVNO diferite. Dupa 5 ani cu ei, sper sa imi mai pot porta numarul in alta retea.

  1. Madalin spune:

   După cum am scris și în articol, nu sunt primii care închid peste noapte.

   În ceea ce privește portarea numărului în altă rețea, o poți face (dat fiind faptul că e serviciu prepay nu ai perioadă contractuală) cu maxim 5 zile înainte de închiderea rețelei.

   Personal îți recomand să faci portarea cât de repede posibil în rețeaua dorită, iar dacă încă nu ești hotărât în ce rețea să portezi, îți recomand abonament de 9 lei la YOXO (pe care ulterior îl poți trece pe prepay oricând) pentru a nu îți pierde numărul.

 5. Surugiu Andrei spune:

  Solicitare de portare in Yoxo, nu se poate realiza, petru ca nu primesti sms de confirmare cu pin. Numarul de pe care este trimis pinul este unul scurt (ex. 1811).

  1. Madalin spune:

   Am observat și eu lucrul acesta zilele trecute, când am vrut să fac fix același lucru.

   1. Mihai spune:

    Asta cu numarul scurt probabil o stii de la suportul yoxo si e o minciuna sfruntata. Am inregistrat numarul lyca pentru OTP la un furnizor cloud si primesc OTP fix de la numere scurte si fix pe lyca. Explicatia e mult mai simpla: yoxo nu te primeste decat daca platesti taxa de portare, sub forma unei cartele orange.

    1. Madalin spune:

     Nu cred că e vorba de plătit taxă de portare, pentru că am făcut un test și am introdus un număr din rețeaua DIGI și a venit imediat SMS-ul cu codul PIN

 6. Cristi spune:

  Multumesc pentru recomandari.

  Intre timp a devenit oficial, site-ul lor afisand mesajul in limba engleza:

  Lyca Mobile Romania is closing

  Lyca Mobile will close in Romania on

  31 December 2023.

 7. Dari spune:

  Luna trecuta am avut probleme cateva zile ca nu ma puteam conecta la internet. Dar puteam sa sun. Cartela era activa. Am sunat la ei si mi-au spus ca sunt ceva lucrari la antene.
  Azi, iar a disparut internetul. Am intrat pe site-ul lor si am gasit scris mare pe pagina ca de la 30 decembrie 2023 se retrag din Romania. Dupa scurt timp mi-a venit si sms cu acelasi mesaj.
  Am 2 cartele Lyca. Una folosita exclusiv pentru internet. De azi nu o mai pot folosi deloc. A doua, folosita atat pentru apeluri cat si pentru internet, inca o pot folosi. Inclusiv internetul. Nu stiu pana cand.
  M-am impacat bine cu Lyca cativa ani de zile. Nu stiu cu ce voi inlocui.

 8. Cristi spune:

  Aceeasi situatie si la DIGI. Am incercat sa portez, dar nu primesc sms cu OTP. Dupa care mi-am zis sa incerc la YOXO, insa nicio schimbare. I-am intrebat daca pot suna, sa imi dea codul un robot. Dar nu au in sistem asa ceva.

  Se pare ca singura varianta de portare din Lyca va fi in vreun magazin. Nu stiu daca a incercat cineva sa porteze inspre Voda?

  De la YOXO am primit urmatorul raspuns:

  Buna ziua! Numerel din reteaua lyca pot fi portate. Din păcate, Lyca Mobile nu poate primi SMS-uri de tip A2P (aplicație către persoane) de la YOXO, deoarece nu suportă acest tip de mesaje. Îți recomand să te prezinți mai întâi la un magazin Orange cu buletinul tău, pentru a te porta în rețeaua Orange PrePay. După aceea, vei putea migra numărul tău la YOXO. Sper să avem ocazia să discutăm din nou în viitor. În cazul în care ai nevoie de mai multe informații sau ajutor în viitor, nu ezita să ne contactezi. O zi placuta !

  1. Weber B. Bigg spune:

   Salutare. Am incercat eu portarea unui numar Lycamobile si am fost direct in magazine: Orange cere 35 lei si se poate face portare pe abonament sau cartela prepaid. Nu se stie cat dureaza fiind termen destul de scurt si multe cereri.
   Vodafone cere 15 lei si se poate decat abonament. Nu se stie cat dureaza si daca se incadreaza pana in 30 decembrie 2023.
   Telekom nu cere bani. E gratis portarea si merge si abonament si cartela prepaid. Mi a zis ca dureaza 3 zile …
   Digi portare gratis , doar abonament. Nu se stie cat dureaza.
   Yoxo si Benefit Mobile : nu se poate pentru ca nu primeste Lycamobile sms …

   Eu am ales deocamdata Telekom.
   Toate bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *