Chiar dacă Wi-Fi 6E este abia la începuturile adopției la scară largă, Wi-Fi 7 nu mai este deloc o noutate. Informații despre noul standard Wi-Fi au apărut din prima jumătate a anului trecut, mai multe informații apărând spre finele anului trecut.

De atunci, mai mulți producători, precum: Broadcom sau MediaTek au prezentat noua tehnologie.

Acum a venit rândul celor de la Intel să anunțe noul standard 802.11be, și că dorește să integreze noile cipuri pe dispozitive comerciale începând din 2024.

„Wi-Fi 7 aproape dublează frecvența de bandă a lui 802.11ax (170 MHz) la 320 MHz și dublează viteza de transfer pe Wi-Fi. Având în vedere că mai este un an până când 802.11be se va lansa, există încă o șansă să putem îmbunătăți viteza de procesare și mai mult.”

a declarat Eric McLaughlin, vice președintele diviziei de soluții wireless de la Intel în cadrul unei conferințe de presă (ET News).
Intel Wi Fi 7
Intel Wi Fi 7

„Dezvoltăm soluția Intel de Wi-Fi 802.11be cu obiectivul de a primi certificarea Wi-Fi Alliance și va fi instalată în produse PC precum laptop-uri în 2024. Ne așteptăm să apară pe segmentele de piață majore în 2025”

a mai declarat McLaughlin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *