Ce aduce nou Wi-Fi 7?

Primele detalii despre Wi-Fi 7 au apărut în aprlie, acum în cadrul recentului MediaTek Technology Summit, compania a anunțat că va prezenta la CES2022, mai pe larg, noul Wi-Fi 7.

MediaTek a prezentat noul Wi-Fi 7, ce va fi de 2.4 ori mai rapid ca Wi-Fi 6E și în plus va avea latențe mai mici și o protecție anti-interferențe mult mai bună.

MediaTek Wi Fi 7 support
MediaTek Wi Fi 7 support

Wi-Fi 7 va aduce îmbunătățiri semnificative față de Wi-Fi 6E. Una dintre aceste îmbunătățiri este viteza. Dacă folosești același număr de antene de pe un dispozitiv cu Wi-Fi 6E, pe unul cu Wi-Fi 7 veți obține viteze de 2.4 ori mai mari.

Wi-Fi 7 are o latență mult mai mică, ceea ce ajută mult aplicațiile la care fiecare milisecundă contează, cum ar fi gamingul online.

Wi-Fi 7 folosește o nouă tehnologie pentru a reduce interferența rețelelor din afara casei.

Wi-Fi Alliance încă e în faza de început a standardizării Wi-Fi 7. Standardul ar urma să fie finalizat în a doua jumătate a lui 2022, iar tehnologia va fi disponibilă în 2023.

Compania Huawei are cea mai mare contribuție la dezvoltarea tehnologiei Wi-Fi 7, surclasând Qualcomm și Intel.

Huawei continuă să dezvolte tehnologia Wi-Fi 7 a cărei lățime de bandă de320 Mhz permite transferul de date cu viteze de până la 30 Gbps.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *