Huawei va opri producţia de procesoare Kirin

Huawei a primit o nouă lovitură din partea SUA.

După ce au fost forțați să nu mai ofere servicii Google pe noile sale telefoane și să vină cu diverse alternative la aplicațiile Google consacrate, cum ar fi Google Maps, dar și lupta de a rămâne în cursa pentru dezvoltarea rețelelor 5G din întreaga lume, cei de la Huawei au mai primit o lovitură din partea SUA.

Presiunile guvernului american asupra operațiunilor Huawei Technologies, i-a forțat pe aceștia ca începând de luna viitoare să oprească producția de procesoare Kirin (unul dintre cele mai bune procesoare pentru telefoane de pe piață).

”Presiunile Statelor Unite asupra furnizorilor Huawei a făcut imposibil pentru ca divizia de cipuri a grupului chinez, HiSilicon, să continue fabricarea cipurilor, care sunt componente esenţiale pentru telefoanele mobile”

”Începând din 15 septembrie, procesoarele noastre flagship Kirin nu vor mai putea fi produse. Toate cipurile noastre bazate pe inteligenţă artificială nu vor mai putea fi procesate. Este o pierdere uriaşă pentru noi”

a afirmat Richard Yu, CEO al diviziei de produse de consum a Huawei, la lansarea noului telefon Mate 40

Divizia HiSilicon a Huawei depinde de software provenit de la companii americane precum Cadence Design Systems sau Synopsys pentru proiectarea cipurilor, iar producţia este externalizată companiei Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), care foloseşte echipamente americane.

Lasă un răspuns