You are currently viewing De ce nu poți instala Windows 10 pe laptopul Samsung RF510?
Samsung RF510

De ce nu poți instala Windows 10 pe laptopul Samsung RF510?

Recent mi s-a adus un laptop să reinstalez Windows-ul pe el. Deși era mai vechi părea destul de performant.

Este vorba de un laptop Samsung NP-RF510 din 2011 care inițial a venit cu licență de Windows 7 Home Premium, dar în momentul în care l-am primit avea Windows 8.1 Pro.

Având un procesor Intel Core i5 M480 la 2.67 Ghz, 8 GB RAM, placă video NVidia GeForce GT330M, și 500 GB spațiu de stocare, m-am gândit că ar merge Windows 10 fără probleme…

Se pare că m-am înșelat, după ce am creat un stick bootabil și am restartat calculatorul, surpriză: după apariția logoului de Windows, laptopul se bloca în procesul de bootare.

Inițial am crezut că e stick-ul devină și cum laptopul are și unitate optică, am încercat să fac un DVD, dar la fel…

În primă fază, am intrat în BIOS și am încercat să dezactivez diverse chestii în ideea că ar putea să fie buțșit ceva pe placa de baza…uneori se mai întâmplă.

Tot nu puteam trece de faza de bootare, chiar și cu upgrade direct de sub Windows se bloca.

La reintrarea în Windows, după upgrade-ul direct, a apărut un mesaj de eroare legat de procesul de bootare.

La o căutare pe Google am găsit aici că problema asta este de când era Windows 10 în versiune Beta și că se aplică pe mai multe modele de laptopuri Samsung…

Singura soluție disponibilă era să înlocuiesc placa de rețea Wireless cu care a venit laptopul, un Broadcom DHXB-81, cu o alta compatibilă cu Windows 10.

Din fericire, îmi rămăsese o placă de rețea wireless Intel Centrino Wireless-N 1030 de la vechiul laptop, pe care am montat-o ulterior în acest laptop.

Lasă un răspuns