You are currently viewing Cei care au Windows 7 și 8.1 încă mai pot face upgrade gratuit la Windows 10, dar nu pentru mult timp
win10upgrade

Cei care au Windows 7 și 8.1 încă mai pot face upgrade gratuit la Windows 10, dar nu pentru mult timp

Deși Microsoft anunțase inițial că cei care dețin o licență de Windows 7, respectiv 8.1 vor beneficia de upgrade gratuit la Windows 10 , doar în primul an de la lansarea acestuia, acest lucru încă este posibil, chiar dacă utilitarul de upgrade gratuit a fost eliminat la exact un an de la lansarea noului sistem de operare.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să descărcați de pe site-ul Microsoft aplicația Media Creation Tool , cu ajutorul căreia să obțineți cea mai recentă versiune de Windows 10 , în limba și platforma dorită, pe care ulterior să o copiați pe un stick USB sau pe un DVD (prin intermediul aceleași aplicații).

Odată creat stick-ul USB sau DVD-ul puteți porni instalarea noului sistem de operare:

  1. fie folosind metoda de actualizare a sistemului de operare existent pe PC;
  2. fie prin instalare nouă (cu formatarea partiției de Windows)

Atunci când procesul de instalare va solicita Product Key, introduceți Product Key-ul vechiului sistem de operare. Licența existentă va fi transformată în licență de Windows 10 sub formă de Digital Entitlement, ce va fi împerecheată atât cu configurația hardware a PC-ului pe care instalat cât și cu contul Microsoft (MSA) , dacă utilizatorul folosește unul.

Însă această ofertă va expira foarte curând, la sfârșitul acestui an, pe 31 decembrie. După această dată oricine mai dorește să facă upgrade la Windows 10 va plăti (la fel ca în cazul actualizărilor versiunilor anterioare) un preț de aproximativ 100 euro.

Lasă un răspuns