Cum să actualizezi firmware-ul routerului TP-Link Archer AX10 de la DIGI?

Având frecvent probleme cu BitDefender BOX la scurt timp după ce l-am luat și aflând recent că a fost scos din fabricație, am decis să renunț definitiv la el.

Pentru că achiziționarea unui router nou nu era pe lista mea de priorități, am decis să închiriez un router Wi-Fi 6 de la DIGI.

Cei de la DIGI dau în prezent două modele de routere cu Wi-Fi 6:

Cum ONT-ul de la Huawei se oferă doar în cazuri excepționale, marea majoritate a clienților primesc routerul de la TP-Link, în schimbul sumei de 3 lei pe lună.

Chiar dacă nu e la fel de performant ca Archer AX50, cel puțin pare mai stabil și la 3 lei pe lună e ok, mai ales că îl pot returna oricând.

Cum era de așteptat router-ul vine cu un custom firmware cu câteva restricții (inclusiv posibilitatea de actualizare firmware-ul prin interfața web).

Cum actualizați firmware-ul router-ului TP Link Archer AX10 de la DIGI?

Așa cum spuneam, router-ul TP Link Archer AX10 de la DIGI nu permite actualizare prin interfața web, așa că rămâi cu 2 variante:

 1. fie suni in Call Center și rogi pe cei de la suport tehnic să îți actualizeze router-ul
 2. fie folosești aplicația TP-Link Tether

Cum actualizezi firmware-ul prin TP-Link Tether?

 1. Descarcă aplicația TP-Link Tether din Google Play sau App Store
 2. Crează un cont / loghează-te în contul TP-Link ID
 3. Fiind conectat la rețeaua Wi-Fi a routerului adaugă router-ul în lista de dispozitive din aplicație
 4. Asociază router-ul cu contul TP-Link ID
 5. Loghează-te din aplicație pe router folosind parola: digi
 6. Accesează Tools -System – Firmware Update

9 comentarii la „Cum să actualizezi firmware-ul routerului TP-Link Archer AX10 de la DIGI?

 1. Nick Răspunde

  Problema e ca aplicatia cauta firmware-uri facute numai pt Digi, asa se pare (ma asteptam sa pot gasi un firmware care sa imi permita pe viitor sa fac firmware update direct din interfata web si sa fie deblocate toate celelalte optiuni din interfata web, de exemplu wireless mode/AP mode) dar imi spune ca este deja actualizat. Deci practic nu pot face nimic, raman tot cu acelasi meniu limitat 😦 oricum mersi pt informatie, poate pe viitor vor scoate ceva mai bun… 🙂

  • Madalin Autor articolRăspunde

   Da, este restricționat pe custom firmware-ul celor de la Digi, însă tot e bine în condițiile în care din interfața web nici atât nu poți face.

 2. Cristi Răspunde

  Sunt functii noi, cum ar fi Mesh, WPA3 si TR-069, insa cei de la Digi au modificat o versiune de soft in asa mod incat nu poti face update la router,(asa cred ei). Insa se poate face… si scapi de mizerii, restrictii si in plus te bucuri de toate functiile avansate.
  militarucristian@gmail.com

 3. Silviu Răspunde

  Orice as face nu pot sa i activ un port pt torent.aveam un archer c80 si la acela am reusit cumparat din comert.la acesta neam nu merge.a reusit cineva?am bridge activat de cei de la rds.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *