You are currently viewing Cum pui softul original înapoi pe un telefon Xiaomi?
Xiaomi logo

Cum pui softul original înapoi pe un telefon Xiaomi?

Imediat ce mi-am schimbat, obligat / forțat, telefonul cu unul cu 5G, m-am dus să caut semnalul 5G de la DIGI.Mobil.

Cum telefonul nu s-a înregistrat sub nicio formă în rețeaua 5G, la 3 luni de la achiziționarea telefonului, l-am resoftat cu vesiunea Beta a MIUI11 ce vine cu Android 10, tutorial ce îl găsiți aici.

Deși venea cu ceva îmbunătățiri la autonomia bateriei și multe alte beneficii, telefonul tot nu se conecta la rețeaua 5G și în plus nu mai funcționa Netflix-ul.

După ce recent am văzut că problema conectării în rețeaua 5G pare să țină strict de telefonul meu, m-am gandit să revin pe versiunea originală de soft a telefonului.

La începutul lunii a apărut o nouă actualizare, de securitate, pentru telefon, așa că vineri cu ajutorul oferit de cineva de pe grupul Mi Mix 3 5G de pe Telegram, am urmat pașii pentru resoftare.

Telefonul a venit cu versiunea de soft Global, însă acum am pus-o pe cea de Europa, singura diferență vizibilă este că am iconița VoLTE.

Ce pași trebuie urmați?

Spre deosebire de instalarea unui Custom Rom, revenirea la softul original este mai simplă decât ați crede.

Backupul

Primul pas, desigur este să vă salvați toate pozele și datele din telefon.

Descărcarea firmwareului

Cel de-al doilea pas este să descărcați ultima versiune de soft pentru telefonul dumneavăstră de pe http://xiaomifirmwareupdater.com/miui/.

Acolo veți găsi pentru fiecare versiune, două tipuri de firmware: Recovery și Fastboot (aceasta fiind și versiunea pe care trebuie să o descărcați).

După ce ați descărcat arhiva, trebuie dezarhivată (cel mai probabil de două ori) într-un folder, până când acel folder va conține mai multe fișiere și foldere.

Aplicația de resoftare

Odată descărcat firmwareul și dezarhivat, trebuie să descărcați aplicația de resoftare Mi Flash Tool, pe care o găsiți aici.

După ce ați dezarhivat Tool-ul, rulați aplicația XiaoMIFlash.exe.

Acum apăsați pe butonul Select aflat în partea stângă sus și deschideți folderul cu multe fișiere ale firmwareului descărcat la pasul anterior.

În partea din dreapta jos selectați opțiunea clean all.

Conectați telefonul la un port USB, apoi după ce telefonul a fost detectat și driverul instalat, opriți telefonul (lăsându-l conectat) și intrați în modul Fastboot, ținând butonul Power și Volume Down apăsate.

După ce vedeți logoul Fastboot pe telefon, apăsați butonul Refresh din ferestra Mi Flash Tool.

Veți vedea un dispozitiv în listă, apoi puteți apăsa butonul Flash.

Procesul durează câteva minute, iar la final e posibil să primiți eroarea de mai jos.

Mi Flash error

Nu vă speriați, telefonul a fost resoftat cu succes.

Lasă un răspuns