You are currently viewing Cum merge rețeaua 5G DIGI.Mobil în Ploiești?
digi mobil 5g

Cum merge rețeaua 5G DIGI.Mobil în Ploiești?

Încă din luna martie, când am fost nevoit să îmi schimb telefonul și am ales un model care suportă 5G din oferta DIGI.Mobil am tot încercat să accesez noua rețea.

După activarea serviciului 5G pe SIM, chiar a doua zi după achiziționarea telefonului, m-am dus în zona din centru unde trebuia să fie semnal 5G, însă nu era nici urmă de 5G.

Am făcut o nouă sesizare la DIGI, după câteva săptămâni au revenit cu telefon și au zis că antena funcționează în parametrii.

Am revenit în zonă să testez, la fel nimic. Am încercat revenire la setările din fabrică, pauză…

Am schimbat pentru o scurtă perioadă abonamentul din Optim Nelimitat în Optim 2, moment în care mi-a dispărut profilul 5G din DIGI.Care.

Am sunat la ei, au zis că profilul 5G este activ pe SIM, dar nu s-au ”sincronizat” datele cu DIGI.Care.

Apoi am trecut iar la Optim Nelimitat, am schimbat SIM-ul ,dar să mai apară iar profilul 5G în DIGI.Care pace.

Într-un final, prin a doua jumătate a lunii iulie a apărut țși profilul 5G în DIGI.Care, moment în care surpriză… a apărut iconița 5G pe telefon.

Cu toate astea 5G-ul tot nefuncțional este. Când am intrat în aplicația CellMapper am observat că de fapt antena LTE din Banda 1 2100 îmi semnaliza prezența antenei 5G, dar nu face carrier aggregation cu aceasta.

Menționez că în luna iunie, am resoftat telefonul și am instalat versiunea Beta a Android 11, însă nu văd o problemă în asta dat fiind faptul că este un build Beta oficial, care pe lângă actualizarea la Android 10 și îmbunătățirea autonomei bateriei aduce si un update de firmware al modemului 5G.

Săptămâna trecută eram în centru cu un prieten care are un Huawei P40 Pro și abonament Optim 2.

I-am spus că își poate activa serviciul 5G gratuit. A sunat la Relații cu Clienții și în mai puțin de 10 minute serviciul era activ și prindea viteze de aproape 300 Mbps.

Nu pot să nu mă întreb (retoric desigur) dacă în cazul unor telefoane mobile pot apărea atât de multe bătăi de cap pentru activarea și funcționarea corectă a 5G-ului, ce se va întâmpla când se vor conecta dispozitive IoT???

Lasă un răspuns