You are currently viewing China ar putea fi în avantaj dacă standardul 6G se împarte în două avertizează CEO-ul Ericsson
6G

China ar putea fi în avantaj dacă standardul 6G se împarte în două avertizează CEO-ul Ericsson

Embargoul impus de Statele Unite gigantului Huawei, ar putea avea repercusiuni mai mari decât interzicerea folosirii echipamentelor de rețea în infrastructura rețelelor 5G din America și UE, precum și niște telefoane fără servicii Google.

Dacă în cazul standardului 5G, acesta a fost stabilit la nivel mondial cu mult timp îninte ca Huawei să fie exclusă de pe piețele de telecomunicații din America și Europa, nu același lucru se poate spune despre standardu 6G.

Bazele standardului 6G au început să fie consolidate după excluderea Huawei. Viziunea celor de la Samsung despre noul standard a apărut în iulie anul trecut, la mai bine de jumătate de an după stabilirea embargoului.

Și nu cu mai mult de o săptămână în urmă, cei de la LG au făcut un test 6G în aer liber.

Pe de altă parte, China a lansat la finele anului trecut primul satelit 6G.

Börje Ekholm, CEO-ul Ericsson Suedia, consideră că Vest-ul ar putea fi în dezavantaj dacă China va ajunge să își dezvolte propriul standard 6G.

“ Dacă tehnologia se fragmentează în Est și Vest, atunci va rezulta o competiție între 2 ecosisteme.

Un ecosistem chinezesc ar reprezenta o competiție formidabilă pentru Vest. Sunt îngrijorat de faptul că cei mai afectați de aceasta vor fi clienții finali – rezidențiali și business.„

a declarat Ekholm, într-un interviu exclusiv acordat celor de la Light Reading

Ekholm spune într-o formă mai diplomatică, cum este de așteptat din partea unui CEO al unei firme precum Ericsson, că China are un avantaj special când vine vorba de tehnologie în domeniul telecom.

”În ciuda investițiilor masive în 5G din SUA, este incert dacă un ecosistem din Vest va putea ține pasul cu investițiile din Asia, în special China, lucru care deja se întâmplă.

Sunt mai puțin îngrijorat de Ericsson în acest scenariu. Ericsson poate supraviețui. Ericsson poate lucra la asta. Dar ecosistemul tehnologic din Vest poate fi suficient de mare sau v-om suferi din cauza dezvoltării tehnologice și al productivității? Aceasta este întrebarea.

a declarat Ekholm, în cadrul aceluiași interviu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.