You are currently viewing Viziunea Samsung asupra rețelelor 6G
6G

Viziunea Samsung asupra rețelelor 6G

Încă de la prima demonstrație mondială pre-comercială a rețelelor 5G ce a avut loc la Jocurile Olimpice de iarnă din Korea, tehnologia telecomunicațiilor a fost văzută ca fiind cea de-a patra revoluție industrială.

Tehnologia 5G nu a fost creată doar pentru a îmbunătății experienț de comunicare a utilizatorilor smartphoneurilor existente și a dispozitivelor IoT, dar și ca să sadisfacă cerințele de comunicare mobilă a viitoarelor aplicații pentru vehicule și sisteme de automatizare industrială.

Tehnologia 5G funcționează ca o platformă de comunicații mobile peste care se pot optimiza individual alte servicii. Acesta este și motivul pentru care 5G este considerată cea de-a patra revoluție industrială.

De aceea, Samsung își va concentra eforturile de cercetare către următoarea generație de comunicații mobile pentru a deveni prima companie de telecomunicații care să facă cercetare pentru un 5G mai competitiv, acel Beyond 5G care să fie mai bun decât 5G-ul inițial, și pregătirea 6G-ului pentru deceniul următor, se arată într-un comunicat al companiei.

Cu următoarea generație de telecomunicații mobile, Samsung vrea să devină prima companie de telecomunicații orientată către cercetarea elementelor de core ale tehnologiei de telecomunicații

Ceea ce nu spune compania koreană, este că Japonia a furt startul în dezvoltarea 6G, detalii aici.

Documentația conține și câteva indicii despre performanțele pregătite, viitoarele rețele 6G urmând să ofere viteze de transfer de până la 1000Gbps și latențe mai mici de 100 microsecunde. Aceste performanțe ar urma să fie obținute cu ajutorul echipamentelor de comunicații ce funcționează în spectrul terahertz (THz), folosind tehnologii avansate de antenă și gestionare a lățimii de bandă.

Potrivit documentației publicată de Samsung, etapa de cercetare va fi încheiată până în anul 2028, primele echipamente de comunicații 6G urmând să fie disponibile comercial în preajma anului 2030

Lasă un răspuns