You are currently viewing LG a testat cu succes rețeaua 6G
6G

LG a testat cu succes rețeaua 6G

LG a făcut astăzi o demonstrație în aer liber a rețelei 6G în frecvență terahertz (THz) de la o distanță de 100 de metrii de antenă. Această demonstrație a fost făcută în colaborare cu Fraunhofer-Gesellschaft, cel mai mare laborator de cercetare aplicată din Europa.

Cum rețeaua 6G în frecvență terahertz (THz) are o arie de acoperire mică și pierde din putere la transmiterea datelor între antene, una dintre cele mai mari provocări a fost nevoia de amplificatoare pentru a stabiliza semnalul. Amplificatoarele dezvoltate de către LG, Fraunhofer HHI și Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF) au jucat un rol crucial în succesul acestui test.

Amplificatoarele au putut crea un semnal cu o putere de până la 15 dBm pentru o frecvență cuprinsă între 155 și 175 Ghz. LG a demonstrat, de asemenea, cu succes tehnologia adaptive beamforming ce permite modificarea direcției semnalului în funcție de poziția dispozitivului conectat la antenă, precum și antena de mare putere care combină semnalul mai multor amplificatoare și îl transmit unei anumite antene.

Tehnologia 6G urmează să fie standardizată undeva în anul 2025 și să fie implementată comercial 4 ani mai târziu. Rețelele 6G vor fi capabile de transfer de date la viteze foarte mari cu latență foarte mică.

”Succesul acestui test demonstrează că suntem tot mai aproape de o implementare cu succes a spectrului radio terahertz pentru tehnologia 6G.

Parteneriatele noastre cu instituții de cercetare și organizații locale și globale pentru dezvoltarea tehnologiei 6G sunt foarte roditoare.”

a declarat Dr. I.P. Park, președinte și CTO al LG Electronics

Lasă un răspuns