Sony PlayStation 5 horizontal Blu RaySony PlayStation 5 horizontal Blu Ray

Chiar dacă nu a dat încă un comunicat de presă cu privire la viitoarea generație de console, avem un prim indiciu despre data de lansare dintr-un document pe care cei de la Sony l-au trimis la UK Competition and Markets Authority (CMA), instituția din Marea Britanie care trebuie să dea un verdict în cazul achiziției Activision-Blizzard de către Microsoft.

Microsoft a declarat că vor oferi jocurile de sub umbrela Activision și pe Playstation până în 2027. (…) Până când SIE (Sony Interactive Entertainment) lansează o nouă generație a consolei PlayStation (lucru care este destul de probabil să se întâmple în anul [redactat]), accesul la titluri precum Call of Duty ar putea fi revocat de către Microsoft.

se arată în pagina 9 a documentului trimis CMA

Din paragraful de mai sus aflăm că Sony se plânge că Microsoft le-au promis acces la titlurile Activision până în 2027, astfel este destul de sigur de bănuit că ăsta este și anul în care compania japoneză se gândește să lanseze pe piață o consolă nouă.

Iar asta scade mult din șansele unui Playstation 5 Pro. Spre deosebire de generația trecută de console (PS4 și Xbox One), consolele actuale sunt suficient de puternice chiar și acum, la mai bine de 2 ani de la lansare. Astea fiind zise, nu văd de ce Sony sau Microsoft ar prefera să lanseze un upgrade al generației actuale, atât timp cât consolele aflate deja pe piață sunt foarte bune și nu au probleme serioase la capitolul performanță brută. Iar o dată de lansare în 2027 a Playstation 6 sună destul de plauzibil, ținând cont că, istoric vorbind, ăsta a fost intervalul de timp dintre generații până acum.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *