În prezent, Microsoft are mai multe abonamente pentru Xbox: Xbox Game Pass for Console, PC Game Pass, Xbox Game Pass Ultimate și Xbox Live Gold.

Microsoft ia în calcul mărirea abonamentelor Game Pass prin eliminarea abonamentului de bază Game Pass, precum și a abonamentului Xbox Live Gold în favoarea lansării unui abonament combinat între cele două.

Singurul abonament actual care include beneficiile Game Pass și Live Gold este Xbox Game Pass Ultimate ce include o mulțime de alte beneficii, detalii aici.

Care este diferența între Xbox Game Pass și Xbox Live Gold?

Pe scurt, Xbox Live Gold vă permite să jucați online jocurile pe care deja le dețineți, în timp ce Xbox Game Pass vă dă acces la peste 100 de jocuri fără să le cumpărați, doar plăîtind un abonament.

Ce impact va avea această fuziune între Xbox Game Pass și Xbox Live Gold?

Pe de o parte această schimbare este binevenită. Până acum pentru a beneficia de ambele servicii costa mult mai mult să le cumperi separat 9.99$ pe lună pentru fiecare, comparativ cu 14.99 $ pentru Game Pass Ultimate ce le include pe amândouă plus EA Play și altele.
Pe de altă parte noul abonament de bază va costa 15$ ceea ce însemnă o mărire de preț considerabilă și pentru pachetul Ultimate.

De ce se scumpesc abonamentele?

Au trecut câțiva ani de la ultima scumpire și toată lumea se aștepta la o creștere de prețuri după ultimele achiziiții făcute de Microsoft (precum cea a studiourilor Blizzard), dar și având în vedere jocurile mari adăugate în ultima perioadă în Game Pass din ziua 1.

”Am auzit că Microsoft se gândește la o metodă de a crește prețul acestor servicii (Xbox Live Gold și Xbox Game Pass) astfel încât noul abonament de bază să fie 15$ și să includă atât Xbox Game Pass cât și Xbox Live Gold în acest nou abonament.

Nu m-ar surprinde ca atunci când Microsoft finalizează achiziția Activision să mărească abonamentul de bază pentru a acoperi costurile.”

a spus Sams via Pure Xbox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *