You are currently viewing Butonul Start ar putea fi înlocuit de Copilot în Windows 12
start menu history

Butonul Start ar putea fi înlocuit de Copilot în Windows 12

Bătrânul buton Start, lansat odată cu Windows 95 ar putea primi o schimbare majoră în Windows 12.

Odată cu Windows 12, Microsoft va implementa asistentul bazat pe inteligență artificială Copilot în butonul Start. Doar spui ce ai nevoie și acesta se ocupă de restul: căutat fișiere, sau pur și simplu pornirea aplicației pentru editare imagine pe care ai folosit-o și ieri.

Windows 12 este primul sistem de operare predictiv de la Microsoft capabil să folosească inteligența artificială pentru a-ți anticipa următoarea mișcare.

Direcția este arătată chiar de CEO-ul Satya Nadella, confirmând un parteneriat strâns între Microsoft și Qualcomm pentru integrarea tehnologiilor de accelerate de AI.

Cel puțin până la integrarea unor acceleratoare AI similare în procesoarele Intel și AMD funcționalitatea se va limita la dispozitive portabile echipate cu procesoare Qualcomm Snapdragon optimizate pentru PC.

„Copilot este ca butonul Start”

„Devine punctul de pornire al tuturor experiențelor tale în aplicații. De exemplu, spui doar ce vrei să faci și ești direcționat la aplicația relevantă. Iar în lipsă de alternative, Windows Copilot te îndrumă către o aplicație sau serviciu web potrivit.”

a spus șeful Microsoft

Soluția propusă ia mare parte din „puterea” PC-ului tradițional și o dă unui AI bazat pe algoritmi atent optimizați de Microsoft.

Lasă un răspuns