You are currently viewing Aplicația de editare video DaVinci Resolve va funcționa și pe procesoarele ARM Qualcomm

Aplicația de editare video DaVinci Resolve va funcționa și pe procesoarele ARM Qualcomm

Disponibil anterior doar pe dispozitivele Apple macOS cu procesor ARM, unul dintre cei mai buni editori video gratuiti, DaVinci Resolve, vine pe mai multe dispozitive acceptate, inclusiv pe viitoarele laptopuri Windows.

Anunțul vine ca parte a summit-ului Qualcomm Snapdragon în curs de desfășurare din Hawaii, alături de afirmațiile uluitoare făcute de producătorul procesorului cu privire la performanța promisă a procesoarelor sale Oryon față de concurenții săi principali, inclusiv Apple și Intel.

Dave Lebolt de la Blackmagic Design, dezvoltatorii DaVinci Resolve, au urcat pe scenă la Summit pentru a-și explica planurile pentru dispozitivele suportate de ARM, care rulează aplicația de 1,7 ori mai rapid decât CPU-urile Intel cu 12 nuclee și de 3 ori mai rapid atunci când folosește un NPU (Neural Processing Unit) în teste.

De ce este atât de important DaVinci Resolve?

DaVinci Resolve oferă o gamă largă de instrumente de post-procesare pentru editorii video creativi, deși este renumit în primul rând pentru corecția culorilor. Combinând editarea clipurilor cu efecte vizuale de înaltă calitate și diverse instrumente de grafică în mișcare alături de editarea audio, utilizatorii se pot concentra pe învățarea unui singur pachet software, mai degrabă decât a unei întregi suită creative. Este o perspectivă atractivă în comparație cu Creative Suite de la Adobe, care împarte anumite instrumente de post-procesare în aplicații separate, cum ar fi Adobe After Effects și Premiere Pro.
Editorii în devenire de la Hollywood în curs de formare ar putea, în esență, să ia un laptop Windows cu procesor ARM și să folosească exclusiv DaVinci Resolve pentru a-și tăia filmările, a aplica efecte video și a-și echilibra sunetul în cadrul aceleiași aplicații de oriunde. Dacă producătorii de laptopuri pot depăși unele dintre cele mai populare laptop-uri MacBook de la Apple în ceea ce privește prețul, aceasta ar putea vedea o schimbare gigantică a alegerii pentru studenți și profesioniști dovediți. DaVinci Resolve este o aplicație gratuită cu funcții premium, cum ar fi redarea imaginilor de 32K la 120 FPS pe mai multe GPU-uri blocate în spatele alternativei plătite DaVinci Resolve Studio.

Lasă un răspuns