You are currently viewing Qualcomm a lansat Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm a lansat Snapdragon 8 Gen 3

Qualcomm tocmai a lansat chipset-ul Snapdragon 8 Gen 3. Platforma emblematică este construită pe procesul de 4 nm și se concentrează clar pe progresele AI, jocuri, audio și camere.

Snapdragon 8 Gen 3 este cu 30% mai rapid și cu 20% mai eficient decât Gen 2. Procesorul cu opt nuclee din interior este compus din:

  • 1 nucleu principal Cortex-X4 care rulează până la 3,3 GHz
  • 5 nuclee de performanță mai mari la 3,2 GHz
  • 2 nuclee de eficiență tactate până la 2,3 GHz

Există suport pentru memorie LPDDR5x de până la 4800 MHz și până la 24 GB. Cipul acceptă Wi-Fi 7 până la 6 GHz, inclusiv 802.11be, 802.11ax, 80211ac și 80211a/bg/n. Cipul dispune de modemul X75 5G cu antene sub-6 GHz și mmWave.

AI este la baza Snapdragon 8 Gen 3. Totul începe cu AI Engine, care acceptă modele AI generative multimodale și modele populare de limbaj mari pentru recunoașterea vorbirii – cipul poate rula până la 20 tokens pe secundă pentru răspunsuri instantanee ale asistentului AI. Qualcomm se laudă că Snapdragon 8 Gen 3 are cea mai rapidă difuzie stabilă din lume, care poate genera o imagine într-o fracțiune de secundă.

Sensing Hug de la Qualcomm accesează în siguranță datele dvs. personale, cum ar fi activitățile preferate, exercițiile de fitness și locația, pentru a oferi răspunsuri mai bune ale asistentului AI.

AI îmbunătățește și abilitățile camerei. Segmentarea semantică poate îmbunătăți vibrația și detaliile imaginilor în timp real, în timp ce videoclipurile Night Vision pot lumina o scenă întunecată. Există o funcție de ștergere a obiectelor pentru videoclipuri cu care pot fi eliminate obiecte sau persoane din cadru, Vlogger’s View, care poate captura atât videoclipuri de la camera de selfie , cât și de pe camera din spate. Photo Expansion poate folosi AI generativă pentru a extinde o imagine dincolo de datele originale capturate și, în mod natural, există unele îmbunătățiri la HDR.

Snapdragon 8 Gen 3 poate oferi jocuri care „sfidează consolele” cu suport de 240 fps pe ecrane de 240 Hz. Adreno Frame Motion Engine 2.0 poate genera cadre pentru o redare mai fluidă și există suport pentru Unreal Engine 5.2.

GPU-ul din interiorul Snapdragon 8 Gen 3 este cu 25% mai rapid, cu 25% mai eficient din punct de vedere energetic și oferă un Ray Tracing cu 40% mai bun.

Audiofilii vor fi bucuroși să afle că noul cip poate oferi muzică fără pierderi pe 24 de biți, 96 kHz, prin Bluetooth.

Qualcomm spune că dispozitivele cu noul Snapdragon 8 Gen 3 vor fi disponibile în săptămânile următoare. Producătorul de cipuri a colaborat cu Asus, Honor, iQOO, Meizu, Nio, Nubia, OnePlus, Oppo, realme, Redmi, RedMagic, Sony, vivo, Xiaomi și ZTE.

Lasă un răspuns