You are currently viewing Apple a activat încărcarea wireless rapidă Qi2 pe iPhone 12 odată cu actualizarea la iOS 17.4
iPhone 12

Apple a activat încărcarea wireless rapidă Qi2 pe iPhone 12 odată cu actualizarea la iOS 17.4

Deși nu a fost anunțat oficial de Apple, iOS 17.4 pare să fi deblocat suportul Qi2 pentru iPhone 12. O serie de teste demonstrează că iPhone 12 funcționează acum la viteza maximă de încărcare wireless de 15 W atunci când este conectat magnetic la un încărcător non-MagSafe Qi2.

În decembrie anul trecut, Apple a introdus suportul de încărcare wireless Qi2 pentru iPhone 13 și iPhone 14 cu iOS 17.2, alăturându-se suportului iPhone 15 pentru noua tehnologie de încărcare rapidă bazată pe MagSafe. Încărcarea wireless MagSafe, certificată de Apple, are o putere maximă de 15 W. Încărcarea fără fir Qi magnetică necertificată, dar compatibilă, este limitată de Apple la maximum 7,5 wați.

Qi2 este următoarea evoluție a încărcării wireless Qi, cu o eficiență mai bună și caracteristici de aliniere magnetică, inspirată de tehnologia Apple MagSafe. Apple a oferit Wireless Power Consortium (WPC) propriile specificații MagSafe pentru a le folosi ca bază pentru Profilul de putere magnetică al Qi2, care definește modul în care funcționează Qi-ul de nouă generație. Apple este un „membru de conducere” al WPC și președinte al consiliului de administrație al WPC.

Qi2, la fel ca MagSafe, acceptă încărcare fără fir de 15 W. Deși Qi2 se bazează pe MagSafe de la Apple, iPhone 12, primul iPhone care include încărcarea fără fir MagSafe, a fost omis de toate rapoartele privind suportul pentru modelele anterioare.

Lasă un răspuns