You are currently viewing Apple lansează iPhone 15 și iPhone 15 Plus

Apple lansează iPhone 15 și iPhone 15 Plus

Apple a lansat pe 12 septembrie noua gamă de telefoane iPhone 15, iar printre ”noutăți” se numără portul USB-C, o cameră de 48 MP, dar și mai multe funcții de comunicare prin satelit.

Apple a anunțat astăzi iPhone 15 și iPhone 15 Plus, având spatele din siclă cu infuzie de culoare, în premieră pentru industria telefoanelor, cu un finisaj mat uimitor, texturat și o nouă margine conturată pe carcasa din aluminiu. Ambele modele au Dynamic Island și un sistem avansat de cameră conceput pentru a ajuta utilizatorii să facă fotografii fantastice din momentele de zi cu zi din viața lor. O cameră principală puternică de 48 MP permite fotografii de foarte înaltă rezoluție și o nouă opțiune de teleobiectiv 2x pentru a oferi utilizatorilor un total de trei niveluri de zoom optic, ca și cum ar fi a treia cameră. Gama iPhone 15 introduce, de asemenea, următoarea generație de portrete, facilitând realizarea de portrete cu detalii deosebite și performanțe în condiții de lumină scăzută. Asistența rutieră prin satelit poate conecta utilizatorii la serviciul de asistență rutieră AAA dacă au probleme cu mașina în afara ariei de acoperire rețelei mobile. Cu A16 Bionic pentru performanțe puternice și dovedite; un conector USB‑C; Găsire de precizie pentru Găsește-mi prietenii; și caracteristici de durabilitate de vârf în industrie, iPhone 15 și iPhone 15 Plus reprezintă un salt uriaș înainte.

iPhone 15 și iPhone 15 Plus vor fi disponibile în cinci culori noi uimitoare: roz, galben, verde, albastru și negru. Precomenzile încep vineri, 15 septembrie, iar disponibilitatea începe vineri, 22 septembrie.

„iPhone 15 și iPhone 15 Plus reprezintă un salt uriaș înainte cu inovațiile captivante ale camerei care inspiră creativitatea, intuitivul Dynamic Island și cipul A16 Bionic pentru performanțe puternice dovedite”

„De asemenea, împingem puterea fotografiei computaționale la noi niveluri în acest an, cu o cameră principală de 48 MP cu o nouă versiune implicită de 24 MP pentru fotografii de foarte înaltă rezoluție, o nouă opțiune de teleobiectiv 2x și portrete de ultimă generație.”

a declarat Kaiann Drance, vicepreședintele Apple pentru Worldwide iPhone Product Marketing

Un design frumos și durabil cu un afișaj avansat

Disponibil în dimensiuni de ecran de 6,1 inchi și 6,7 inchi, iPhone 15 și iPhone 15 Plus dispun de Dynamic Island, o modalitate inovatoare de a interacționa cu alerte importante și activități live. Experiența elegantă se extinde și se adaptează fluid, astfel încât utilizatorii să poată vedea următoarea direcție în Maps; controlează cu ușurință muzica; și, cu integrarea aplicațiilor terțe, obțineți actualizări în timp real despre livrarea alimentelor, partajarea călătoriei, scoruri sportive, planuri de călătorie și multe altele. Ecranul Super Retina XDR este excelent pentru vizionarea conținutului, transmiterea în flux a antrenamentelor Apple Fitness+ și pentru a juca jocuri. Luminozitatea HDR maximă ajunge acum până la 1600 niți, astfel încât fotografiile și videoclipurile HDR arată mai bine ca niciodată. Și când este însorit, luminozitatea exterioară maximă atinge până la 2000 de niți – de două ori mai strălucitoare decât generația anterioară.

Ambele modele au un nou aspect sofisticat, construit pentru a rezista. Pentru prima dată într-un smartphone, culoarea este infuzată în sticla din spate, creând cinci culori frumoase. Geamul din spate este consolidat cu un proces optimizat de schimb de ioni duali înainte de a fi lustruit cu particule nanocristaline și gravat pentru a crea un finisaj mat luxos, texturat. O nouă margine conturată pe carcasa din aluminiu de calitate aerospațială se simte și mai plăcută în mâinile utilizatorilor, iar capacul frontal Ceramic Shield continuă să fie mai rezistent decât orice altă sticlă pentru smartphone. Cu un design rezistent la apă și praf și caracteristici de durabilitate de vârf în industrie, iPhone-ul durează și își păstrează valoarea mai mult decât orice alt smartphone. În plus, designul intern oferă performanțe puternice și susținute, îmbunătățind în același timp ușurința și accesibilitatea reparațiilor.

O cameră puternică pentru a surprinde fiecare moment la rezoluție super-înaltă

Sistemul avansat de cameră de pe iPhone 15 și iPhone 15 Plus îi ajută pe utilizatori să surprindă momentele de zi cu zi și amintirile dragi. O cameră principală de 48 MP realizează fotografii și videoclipuri clare în timp ce surprinde detalii fine, cu un senzor cu patru pixeli și 100% Focus Pixels pentru focalizare automată rapidă. Folosind puterea fotografiei computaționale, camera principală oferă utilizatorilor o nouă rezoluție implicită super-înaltă de 24 MP, oferind o calitate incredibilă a imaginii la o dimensiune practică a fișierului ideală pentru stocare și partajare. Prin integrarea inteligentă a hardware-ului și a software-ului, o opțiune suplimentară de telefotografie 2x oferă utilizatorilor trei niveluri de zoom de calitate optică – 0,5x, 1x, 2x – pentru prima dată pe un sistem iPhone cu cameră dublă.

Portretele de ultimă generație de pe iPhone 15 și iPhone 15 Plus prezintă detalii mai clare, culori mai vii și performanță îmbunătățită în condiții de lumină scăzută. Pentru prima dată, utilizatorii pot face portrete fără a trebui să treacă la modul Portret. Când există o persoană, un câine sau o pisică în cadru sau când un utilizator atinge pentru a focaliza, iPhone-ul captează automat informații despre profunzime, astfel încât utilizatorii să poată transforma fotografiile în portrete uimitoare mai târziu în aplicația Fotografii de pe iPhone, iPad sau Mac. Pentru un control creativ mai mare, utilizatorii pot, de asemenea, să ajusteze punctul de focalizare după ce fotografia a fost făcută. Fotografierea pe timp de noapte devine mai bună cu îmbunătățirile aduse modului Noapte, inclusiv detalii mai clare și culori mai vii. Când iluminarea este puternică sau neuniformă, noul Smart HDR surprinde subiectele și fundalul cu redări mai realiste ale tonurilor pielii, asigurându-se în același timp că fotografiile au lumini mai puternice, tonuri medii mai bogate și umbre mai profunde atunci când sunt vizualizate în aplicația Fotografii. Această redare HDR avansată este disponibilă și pentru aplicațiile terțe, astfel încât imaginile pot arăta și mai bine atunci când sunt partajate online. Aceste îmbunătățiri beneficiază de camera principală de 48 MP, camera Ultra Wide și camera frontală TrueDepth.

A16 Bionic: Performanță dovedită

Cipul A16 Bionic rapid și eficient oferă performanțe dovedite pentru iPhone 15 și iPhone 15 Plus, alimentând Dynamic Island, capabilități de fotografie computațională și multe altele. Cu două nuclee de înaltă performanță care utilizează cu 20% mai puțină putere și patru nuclee de înaltă eficiență, procesorul cu 6 nuclee este mai rapid decât generația anterioară și se descurcă cu ușurință sarcinilor intensive, oferind în același timp o viață extraordinară a bateriei. GPU-ul cu 5 nuclee are cu 50% mai multă lățime de bandă de memorie pentru o grafică fluidă atunci când redați videoclipuri și jucați jocuri. Un nou Neural Engine cu 16 nuclee este capabil să efectueze aproape 17 trilioane de operațiuni pe secundă, permițând calcule și mai rapide de învățare automată pentru funcții precum transcrierea Live Voicemail în iOS 17 și experiențe cu aplicații terțe – toate protejând în același timp funcțiile critice de confidențialitate și securitate folosind Secure Enclave.

Mai multe servicii de urgență prin satelit

Gama iPhone 15 oferă capabilități critice de siguranță pentru a oferi asistență atunci când contează cel mai mult, inclusiv Detectarea accidentelor și SOS de urgență prin satelit. Disponibil în prezent în 14 țări și regiuni de pe trei continente, Emergency SOS prin satelit a avut un impact semnificativ în viața utilizatorilor. Acest serviciu de siguranță inovator va veni în Spania și Elveția la sfârșitul acestei luni.

Portul USB-C

Gama iPhone 15 oferă noi moduri convenabile de a încărca, de a găsi prieteni în locuri aglomerate și de a rămâne conectat în timp ce călătoriți. Ambele modele folosesc un conector USB‑C, un standard acceptat universal pentru încărcarea și transferul de date, permițând aceluiași cablu să încarce iPhone, Mac, iPad și AirPods Pro (a doua generație). De asemenea, utilizatorii pot încărca AirPods sau Apple Watch direct de pe iPhone cu conectorul USB‑C. Ambele modele acceptă încărcătoare MagSafe și viitoarele Qi2 pentru încărcare fără fir.

Ambele modele dispun de a doua generație de cip Ultra Wideband, permițând ca două dispozitive iPhone cu acest cip să se conecteze la o rază de trei ori mai mare decât până acum. Acest lucru deschide o nouă modalitate de a utiliza Precision Finding pentru Găsește-mi prietenii, astfel încât utilizatorii de iPhone 15 să își poată partaja locația și să se găsească reciproc, chiar și în mulțime. Precision Finding este construit cu aceleași protecții de confidențialitate în care utilizatorii au ajuns să aibă încredere în Find My.

Modelele iPhone 15 continuă să ofere o experiență 5G de înaltă calitate, super rapidă și o calitate audio îmbunătățită la apelurile telefonice, inclusiv cele efectuate pe FaceTime sau aplicații terță parte. Calitatea sunetului devine și mai bună atunci când utilizatorii selectează Izolarea vocii pentru a trece cu voce tare și clară, chiar dacă sunt undeva zgomotoși.

iPhone 15 și iPhone 15 Plus au eSIM, o alternativă mai convenabilă și mai sigură la o cartelă SIM fizică, cu suport de la peste 295 de operatori. Când călătoresc prin lume, utilizatorii pot rămâne conectați prin planuri de roaming internațional accesibile de la operatorul lor existent sau pot cumpăra planuri eSIM preplătite în peste 50 de țări și regiuni, inclusiv Australia, Italia, Thailanda și multe altele.

Lasă un răspuns