You are currently viewing Apple a lansat iOS 17.2
apple logo

Apple a lansat iOS 17.2

Apple a lansat astăzi o noua actualizare importantă a sistemului de operare iOS. La aproape 2 săptămâni de la lansarea Beta 4, Apple lansează versiunea finală a iOS 17.2.

Iată ce aduce nou iOS 17.2:

Aplicația Jurnal

iOS 17.2 introduce aplicația Jurnal pe care Apple a anunțat-o ca parte a iOS 17. Cu aplicația Jurnal, utilizatorii își pot înregistra activitățile și gândurile zilnice, Apple oferind instrucțiuni opționale care pot fi folosite ca inspirație.

Intrările de jurnal pot fi adăugate atingând butonul „+” din aplicația Jurnal, iar de acolo, utilizatorii pot alege o sugestie ca bază pentru scrisul lor sau pot opta pur și simplu pentru „Intrare nouă” pentru a scrie orice.

Intrările sunt etichetate automat cu o dată în scopuri organizaționale, dar există și opțiuni pentru marcare. Intrările din jurnal pot include imagini, înregistrări vocale și etichete de locație.

Reacții cu Sticker în aplicația Mesaje

Puteți apăsa lung pe orice balon de chat din aplicația Mesaje pentru a adăuga un răspuns cu Sticker care servește ca alternativă la o reacție de tip tapback. Atingerea „Adăugați Sticker” vă permite să alegeți fie un sticker, fie un emoji de aplicat în colțul unui iMessage.

Exista deja o opțiune de a trage un sticker sau un emoji pe orice balon de mesaj, dar aceasta este o metodă mult mai rapidă de a răspunde la un mesaj primit cu o grafică rapidă, care este mai expresivă decât o reacție tapback.

Spatial Video Recording

Cu iOS 17.2, ‌iPhone 15 Pro‌ și ‌iPhone 15 Pro‌ Max pot înregistra videoclipuri spațiale care vor fi vizionate în aplicația Fotografii de pe căștile Vision Pro care vor apărea anul viitor.

Înregistrarea video spațială poate fi activată accesând aplicația Setări, atingând secțiunea Cameră, selectând Formate și activând „Video spațial pentru Apple Vision Pro”. Apple spune că pentru cele mai bune rezultate la înregistrarea video spațială, iPhone-ul ar trebui să fie menținut stabil în orientare peisaj în timp ce captează video. Videoclipul este înregistrat la 30 de cadre pe secundă la 1080p, iar un minut de videoclip ocupă 130 MB de spațiu de stocare.

Când videoclipurile spațiale capturate cu un ‌iPhone‌ sunt vizionate pe ‌iPhone‌, acestea apar ca videoclipuri normale. Vizualizarea videoclipului în 3D necesită căști Vision Pro.

Viteza de focalizare Telephoto îmbunătățită

Pe ‌iPhone 15 Pro‌ și Pro Max, camera Telephoto focalizează acum mai repede atunci când captează obiecte mici, îndepărtate.

Playlist Favorit în Apple Music

Melodiile pe care le-ați preferat în aplicația ‌Apple Music‌ sunt acum agregate automat într-o listă de redare Favorite.

Melodii Favorite în Apple Music

În secțiunea Muzică a aplicației Setări, există o opțiune de a adăuga melodii la Biblioteca muzicală atunci când sunt preferate. Funcția este activată în mod implicit, dar poate fi dezactivată dacă doriți.

Opțiunea pentru melodiile „Favorite” a fost adăugată pentru prima dată în iOS 17.1.

Filtrul de focalizare a istoricului de ascultare a muzicii Apple

Apple a adăugat un filtru de focalizare pentru funcția „Istoricul de ascultare Apple Music‌”, așa că, dacă doriți să lăsați pe altcineva să vă folosească dispozitivul pentru a asculta muzică, puteți activa acest lucru pentru a dezactiva Istoricul de ascultare, astfel încât alegerile melodiilor sale să nu afecteze recomandările dumneavoastră.

Noua opțiune de traducere pentru butonul de acțiune

Utilizatorii de ‌iPhone 15 Pro‌ și ‌iPhone 15 Pro‌ Max pot alege acum o nouă opțiune de traducere pentru butonul de acțiune.

Când butonul de acțiune este setat ca Traducere, menținerea apăsată a acestuia face ca pe ‌iPhone‌ să apară o fereastră de traducere care ascultă textul vorbit. Este capabil să traducă dintr-o limbă setată în alta, folosind limbile pe care le-ați configurat anterior în aplicația Traducere.

Tastatura

Apple a adăugat o opțiune pentru a dezactiva predicțiile în interiorul textului. Poate fi accesat deschizând aplicația Setări, alegând General, mergând la Tastatură și derulând în jos la opțiunea „Afișează predicții în interiorul textului”.

iMessage Contact Key Verification

Prezentată pentru prima dată în decembrie 2022, iMessage Contact Key Verification este o funcție concepută pentru cei care se confruntă cu „amenințări digitale extraordinare”, cum ar fi jurnaliștii, activiștii pentru drepturile omului și oficialii guvernamentali.

Utilizatorii se pot asigura că nu există niciun „om între ecran și utilizator” care spionează conversațiile iMessage și există un cod de verificare a contactului, astfel încât utilizatorii iMessage să poată verifica dacă vorbesc cu persoana corectă în timpul întâlnirilor în persoană sau la apelurile FaceTime.

Cu iMessage Contact Key Verification, utilizatorii pot alege să verifice în continuare dacă trimit mesaje numai cu persoanele cu care doresc să vorbească. Contact Key Verification folosește Key Transparency pentru a activa verificarea automată a faptului că serviciul de distribuire a cheilor iMessage returnează cheile dispozitivului care au fost înregistrate pe o hartă verificabilă. Când un utilizator activează Contact Key Verification, acesta va fi notificat despre orice erori de validare direct în transcrierea conversației Mesaje și în Setările ID-ului Apple.

Pentru o securitate și mai mare, utilizatorii iMessage Contact Key Verification pot compara un cod de verificare a contactului în persoană, pe FaceTime sau printr-un alt apel securizat. De asemenea, pot alege să creeze sau să editeze un contact și să salveze o cheie publică pentru a activa CKV cu acea persoană.

Mesaje în iCloud

Secțiunea „Mesaje” din iCloud din aplicația Configurări a fost redenumită „Mesaje în ‌iCloud‌”. Acesta arată cantitatea totală de stocare pe care o ocupă mesajele, numărul de mesaje sincronizate cu ‌iCloud‌ și ora ultimei sincronizări. Există, de asemenea, o opțiune „Sincronizare acum” pentru a forța o actualizare.

Apple a spus anterior că setările suplimentare vor fi sincronizate prin Mesaje în ‌iCloud‌ în ‌iOS 17‌, cum ar fi redirecționarea mesajelor text, conturile de trimitere și primire și filtrele SMS pe dispozitive, astfel încât aceste setări suplimentare se pot sincroniza.

Aplicația Apple TV

Apple a eliminat taburile separate pentru Filme și emisiuni TV din secțiunea Magazin a aplicației Apple TV de pe ‌iPhone‌ și iPad. Mark Gurman de la Bloomberg a spus că Apple intenționează să elimine și opțiunea de a cumpăra emisiuni TV și filme din aplicația iTunes, ca parte a reproiectării aplicației TV, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Lasă un răspuns