iPhone 12iPhone 12

Apple a intrat în era 5G – toate cele 4 modele vin cu conectivitate 5G, atât în frecvențele sub-6 Ghz și mmWave. Viteza maximă de download atinsă de cel mai performant model este de până la 4 Gbps.

În acest an modelele Pro vin în 2 variante: cu ecran de 6.1” în cazul lui iPhone 12 Pro și 6.7” în cazul iPhone 12 Pro Max. Comparativ, iPhone 11 are diagonala display-ului de 5.8” și 6.5”, Apple a mărit astfel diagonala ecranelor telefoanelor sale, în timp ce a creat telefonul cu cea mai mică diagonală: iPhone 12 mini.

Ambele modele au ecran OLED, ce suportă o rată de împrospătare a imaginii de 60 Hz – urmând ca anul viitor, în urma unui update să suporte o rată mai mare.

Noul display suportă o rezoluție puțin mai mare de: 1,170 x 2,532 px pentru modelul Pro și 1,284 x 2,778 px pentru modelul Pro Max.

Ecranul este de 4 ori mai rezistent la căzături decât modelul anterior.

Carcasa din oțel inoxidabil și vine într-o nouă culoare: Pacific Blue, alături de culorile clasice: Gold, Gray și Silver.

Noua generație de telefoane, are cea mai bună rezistnță la apă, telefonul putând sta la 6 metri sub apă pentru o oră, față modelele din 2019, ce puteau sta la doar 4 metri.

Când vine vorba de camera, cele două modele nu sunt similare. iPhone 12 Pro are un senzor de 1/1.7” (1.7 µm pixeli), fiind cu 47% mai mare decât 12 Pro și modelul mai vechi 11 Pro Max.

În combinație cu deschiderea f/1.6, permite cu 87% mai multă lumină să ajungă la senzor.

De asemenea, Apple a schimbat sistemul de stabilizare al imaginii, acum făcându-se prin comutarea senzorului, în locul mișcării lentilelor pentru contracararea mișcărilor.

Acest lucru îi permite să reacționeze mai rapid, făcând astfel 5000 de ajustări pe secundă.

Modelul Pro Max permite, de asemenea, o distanță focală mai mare pe camera de zoom.

iPhone 12 Pro primește lentilele mai luminoase, f/1.6, dar păstrează senzorul vechi, neavând astfel sistemul de stabilizare al Pro Max.

Cu toate acestea, senzorul este capabil să capteze cu până la 27% mai multă lumină.

iPhone 12 Pro are vechea cameră telephoto, cu lentilă f/2.0 și distanță focală de 52 mm.

Toate camerele, în afara celei telephoto, suportă Night mode, inclusiv cameră de selfie și cea ultra wide.

Comparativ, modelul 11 Pro are această funcție doar pe cameră principală.

Acest lucru se datorează performanțelor noului procesor.

Cameră ultra wide este nemodificată, având o lentilă f/2.4, cu unghi de vizibilitate de 120° și distanță focală de 13 mm.

Noile telefoane iPhone Pro au adoptat sistemul LiDAR de pe iPad Pro, acesta permițând funcția Night mode în modul portret și totodată reduce de 6 ori timpul realizării autofocusului.

iPhone 12 Pro sunt singurele telefoane de pe piață ce pot înregistra în Dolby Vision video.

Noua funcție ProRAW stochează toate informațiile la care te aștepți de la un format RAW în timp ce face și procesarea imaginii pe care telefonul a „decis-o” pe loc.

Noile telefoane au modul Smart Data, ce permite comunicarea automată pe 4G, atunci când conexiunea 5G nu este necesară, pentru a extinde autonomia bateriei.

Marea inovație în sistemul de încărcare al bateriei este unul vechi – MagSafe de pe MacBook a revenit.

De această dată este folosit pentru încărcarea wireless și oferă o putere de 15W, față de 7.5W prin încărcarea Qi.

De asemenea, sunt folosiți magneți pentru atașarea de sistemul de încărcare wireless.

Sistemul de încărcare prin cablu este și el rapid, noile telefoane suportând până la 20W.Cu toate acestea, încărcătorul va trebui cumpărat separat, deoarece Apple l-a scos din pachet, lăsând doar cablul USB-C-Lightning pentru conectarea iPhone-ului cu MacBook, detalii aici.

Procesorul Apple A14 Bionic stă la baza noilor telefoane iPhone 12 Pro, fiind primul chipset de 5nm care include 11.8 miliarde de tranzistori, cu 40% mai mult decât predecesorul său.

Are 2 nuclee mari și 4 mici, ce împreună oferă până la 50% mai multă performanță decât predecesorul său.

De asemenea, cele 4 nuclee ale GPU-ului oferă cu până la 50% mai multă performanță decât predecesorul său, iar sistemul AI e cu până la 70% mai performant.

În ceea ce privește stocarea, telefoanele vin în 3 variante cu: 128 GB, 256GB și 512GB.

Prețul pentru iPhone 12 Pro începe de la 1000 $ și va putea fi precomandat începând de vineri, fiind disponibil de săptămâna viitoare.

Prețul pentru iPhone 12 Pro Max va începe de la 100$ în plus față de modelul Pro, putând fi precomandat de pe 6 noiembrie și disponibil de pe 13.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *