You are currently viewing Microsoft renunță la aplicația WordPad după aproape 30 de ani

Microsoft renunță la aplicația WordPad după aproape 30 de ani

Microsoft va elimina în curând aplicația WordPad, ce a fost lansată în 1995, odată cu Windows 95.

Microsoft a anunțat astăzi că va renunța în curând la aplicația WordPad.

„WordPad nu mai este actualizat și va fi eliminat într-o ediție viitoare a Windows. Vă recomandăm Microsoft Word pentru documente cu text îmbogățit precum .doc și .rtf și Windows Notepad pentru documente cu text simplu precum .txt.”

se arată în documentul Microsoft

WordPad a văzut nenumărate actualizări și schimbări de design de la începuturile sale, acum 28 de ani. A început ca un înlocuitor de bază pentru Microsoft Write și a devenit programul implicit de editare a textului îmbogățit al Windows la începutul anilor 2000. În esență, era o versiune light a Microsoft Word, inclusă gratuit cu Windows.

Aplicația a primit câteva reproiectări, mai ales odată cu lansarea Windows 7, care a introdus interfața de utilizare Ribbon. Interfața de utilizare a fost apoi actualizată din nou cu Windows 8, dar aceasta a fost ultima dată când WordPad a primit modificări majore.

Microsoft nu spune când exact va fi eliminat WordPad, dar este posibil să se întâmple odată cu următoarea versiune majoră a Windows, care se așteaptă să fie livrată la sfârșitul anului 2024.

Printre alte aplicații la care Microsoft a renunțat se numără: Windows Media Center și Cortana.

Lasă un răspuns