YouTube încearcă să blocheze accesul pe platformă celor care folosesc Ad Blocker

După ce în luna mai cei de la YouTube au început testarea unui sistem de blocare a utilizatorilor care folosesc extensii Ad Blocker, Google încearcă să implementeze această limitare la nivel global.

Conform companiei, utilizatorii trebuie sa permită afișarea reclamelor înainte, în timpul sau după videoclip, folosirea extensiilor de tip AdBlock fiind o încălcare clară a termenilor de utilizare ai serviciului.

Există utilizatori care folosesc Brave ca browser, însă, iar extensia nu poate fi blocată în acest fel. De asemenea, dezvoltatorii care au creat AdBlock au început să actualizeze extensiile, iar acum funcționează la fel ca în trecut chiar și în cazul browser-ului Chrome. Pe smartphone-urile cu Android există aplicații terțe, dar pe iOS e mai greu să scapi de reclame fără un cont Premium.

Dacă Google nu va ajunge la rezultatul dorit (fie mai mulți abonați Premium, fie mai multe reclame afișate), se vehiculează că se vor lua alte măsuri. Se crede că vor fi dezactivate anumite funcții importante: istoric, sugestii de vizionare personalizate, posibilitatea de a crea playlist-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *