You are currently viewing Western Digital nu va mai vinde SSD-uri sub propriul brand WD
Western Digital iNAND HDD

Western Digital nu va mai vinde SSD-uri sub propriul brand WD

Cei de la Western Digital au făcut o mișcare cel puțin ciudată…

Western Digital, unul dintre cele mai mari nume de pe piața de Hard Disk-uri, a anunțat că nu va mai vinde SSD-uri sub marca WD.

Consiliul de administrație al companiei a votat separarea afacerilor cu hard disk-uri (HDD) și memorii flash (SSD) în două companii independente, cotate la bursă. Acest lucru le va permite să-și îmbunătățească concentrarea strategică, astfel încât să poată inova pe cont propriu.

Această mișcare este planificată să fie implementată în a doua jumătate a anului 2024. Odată implementată, Western Digital va vinde doar HDD-uri. Între timp, produsele lor SSD vor fi gestionate de SanDisk, o companie pe care a cumpărat-o în 2016 pentru 19 miliarde USD.

În ultimii ani, unele SSD-uri SanDisk au fost vândute sub marca Western Digital. Dar odată ce schimbarea este implementată, SanDisk va reveni la starea de dinainte de achiziție – ceea ce înseamnă că toate SSD-urile vor fi marcate de SanDisk – în timp ce produsele Western Digital vor fi exclusiv HDD-uri.

Să sperăm că această mișcare se traduce și printr-un control mai bun al calității, cu care SanDisk se luptă în ultima vreme, deoarece observăm o creștere a plângerilor consumatorilor cu privire la pierderea bruscă de date.

Lasă un răspuns