„Wanna Cry” un ransomware cu atacuri în 99 de țări

”Wanna Cry” este un atac cibernetic de o amploare fără precedent ce vizează companii și instituții importante la nivel global.

Printre acestea se numără sistemul sanitar din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, Gigantul telecom Telefonica Spania, Telecom Portugalia, Primăria unui oraș aflat la 400 Km nord de Stockholm.

Au fost afectate computere din aproape 100 de țări, inclusiv SUA , Taiwan, China și Italia

În România, uzina de la Mioveni a grupului Dacia-Renault a fost afectată de acest atac informatic, fiind nevoiți să întrerupă lucrul în jurul orei 2:00 pe o perioadă nedeterminată, toate sistemele fiind blocate.

Întreg grupul Renault este afectat. Compania a anunțat că a închis și fabrica din Franța

Hackerii cer 300 $ în moneda Bitcoin să fie plătiți în termen de 3 zile , în caz contrar suma se va dubla. Dacă în termen de 7 zile suma nu va fi achitată toate datele vor fi pierdute pentru totdeauna.

„Este fără precedent. Un atac global masiv de răscumpărare, cel mai mare și mai eficient de până acum. Din păcate nu toate companiile au actulizările „

Global Research and Analysis Team – Kaspersky

Atacul exploatează o vulnerabilitate SMB Server, hackerii executând un cod SMBv2 .

Pentru a vă proteja împotriva acestui atac trebuie să aveți Windows-ul 10 și soluțiile de securitate oferite de BitDefender .

Microsoft a lansat în martie o actualizare ce închide această breșă de securitate.

6 comentarii Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *