You are currently viewing Microsoft deținea ”antidotul” Wanna Cry pentru Windows XP din februarie
windows xp BG with logo

Microsoft deținea ”antidotul” Wanna Cry pentru Windows XP din februarie

Amploarea virusului Wanna Cry a determinat Microsoft să lanseze o actualizare pentru imunizarea popularului sistem de operare Windows XP.

Deși suportul pentru acest sistem de operare s-a incheiat în aprilie 2014, din cauza vitezei de răspândire și a pagubelor fără precedent create de virusul Wanna Cry, Microsoft a lansat vineri seară o actualizare pentru imunizarea celui mai celebru sistem de operare al său.

Însă mai puțin cunoscut este faptul că potrivit unui articol din The Registerer , Microsoft făcuse această actualizare incă din luna februarie (cu 3 luni înainte ca virusul să fie lansat), dar a fost publicat abia vineri. Asta înseamnă că Microsoft știa despre această vulnerabilitate cu ceva timp în urmă, însă au remediat vulnerabilitatea, în primă fază, doar pentru sistemele de operare pentru care încă se mai oferă suport: Windows Vista, Windows 7, Windows 8.1 și Windows 10 în luna martie.

Conform surselor, actualizarea pentru Windows XP a fost creată pe 11 februarie, în timp ce pentru Windows 8, pe 13 februarie, dar pentru că NSA (National Security Agency) , de 5 ani, se folosea de această vulnerabilitate și nefiind informații că ar urma un atac de amploarea Wanna Cry, Microsoft a decis să amâne lansarea acestor actualizări.

Sunt companii care plătesc bani grei pentru a li se oferi în continuare suport pentru sisteme de operare vechi pentru a amâna un upgrade.

Motivul pentru care Microsoft a venit cu un antidot, într-un timp atât de scurt, fiind acela că au publicat actualizarea creată în februarie , pentru acest segment de clienți , publicului larg.

This Post Has 2 Comments

  1. Marius

    Mie mi se pare idiotenie sa faci asta. Da, tipi ca Windows-ul e vechi, dar pe ansamblu, tot Microsoft-ul are de pierdut.

  2. Patrocle

    Bun articol,

    Tine-o tot asa !

Lasă un răspuns