Craciun Viena 7Craciun Viena 7

La ideea unui prieten, la sfârșitul lunii noiembrie, am plecat un weekend în Viena pentru a vedea târgurile de Crăciun de acolo.

Înainte de a alege perioada în care să plecăm, am verificat pe site-ul oficial perioadele în care sunt deschise piețele de Crăciun și am ales un weekend în care să fie toate deschise.

Mai fusesem în urmă cu câteva luni în Viena, unde din cauza vremii și a cazării aflate destul de departe de centrul orașului, nu am apucat să vizităm prea multe, însă am fost la Schonbrunn.

Piețe de Crăciun vizitate în Viena

Dacă în vară ziceam că vienezii nu știu să te controleze pe transportul în comun, eh iată că acum am văzut că erau peste tot: tren, tramvai. Au dat ceva băieți din Slovacia că nu au compostat biletele. Asta se întâmpla pe lângă Palatul Belvedere. Altfel, de data asta, ceva rute de tramvai au venit ceva mai greu.

Nu am intrat în Palat, în schimb am vizitat curtea și am făcut un pic de shopping la magazine.

Acolo anul ăsta au realizat vienezii un brad din sănii.

Prater

Am stat undeva la 1 km de Prater, foarte aproape de Wien Mitte. A fost cazarea mult mai bună decât data trecută și, probabil, dacă nu era așa de frig n-am fi avut nevoie de abonament pentru transportul în comun.

Aici am dat de ceva concerte amenajate, ne-am dat în roată(12 euro de căciulă).

Am băut un vin și-am rămas cu o cană ca amintire.

Am văzut că e practică general valabilă în toate piețele de Crăciun de la ei. Practic, dai 7 euro pe-o cană de vin (prețul include și garanția pentru cană, undeva la 2-3 euro, pentru cazul în care nu vrei să o returnezi).

Piața de la Schombrunn

Am fost pe zi la ea, nu era deloc spectaculoasă. Mai spectaculos mi s-a părut la Zoo din Schombrunn(20euro intrare de adult).

Piața de la Rathausplatz

Am inspectat zona pe zi, iar apoi am dat-o pe seară pe acolo. Pfoai, ce diferențe! N-au fost chiar cele mai bune lumini pentru poze, le-am făcut și pe fugă, dar indiscutabil a fost cel mai mișto amenajat acolo.

Ai și ceva jocuri pentru copii, patinoar și fel de fel de magazine. Eu l-aș pune pe checklist.

Piața de la Stephansplatz

De fapt, erau pe mai multe străduțe magazine dedicate Crăciunului. Ba chiar și lângă biserica Sfântul Ștefan. Pe acelea nu puteți rata, toate drumurile duc la biserică.

De altfel, noi în funcție de aceștia ne raportam.

Piaţa Maria Tereza

E relativ în zonă, nu mi-a făcut cu ochiul, dar colegii au bântuit mai mult p-acolo.

Pe la cele de mai sus am bântuit 4 zile. Bine, oficial, au fost cam 3 zile complete, iar jumătate ne-am dat pe la Zoo și-am văzut iar priveliștea de deasupra Schombrunn. În rest, am bântuit prin piețe.

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *