La sfârșitul lunii noiembrie, Qualcomm nu a anunțat doar procesorul Snapdragon 8 Gen 1, ci și primul procesor pentru console portabile.

Razer în parteneriat cu Qualcomm au realizat un prototip de consolă de jocuri portabilă, bazat pe Snapdragon G3x Gen 1, o versiune finală a acesteia fiind programată a intra pe piață în 2022.

Specificațiile procesorului

Dacă în cazul procesorului Snapdragon 8 Gen 1, Qualcomm a fost destul de darnic în a oferi detalii tehnice, nu același lucru se poate spune și despre Snapdragon G3x Gen 1.

Singurele informații pe care le avem despre Snapdragon G3x Gen 1 sunt:

Nu știm dacă Snapdragon G3x Gen 1 este bazat pe o arhitectură similară cu Snapdragon 8 Gen 1 sau dacă are un design diferit. Însă fiind conceput special pentru console portabile, ce folosesc de obicei sisteme de răcire mai avansate, cu ventilatoare, nu ar fi atât de grav dacă s-ar încălzii mai rău.

Specificațiile prototipului de consolă

Fiind vorba de un prototip, nu s-a pus prea mare accent pe design. Consola celor de la Razer, părând a fi un controller de Xbox tăiat pe jumătate, în mijlocul căruia a fost lipit un display.

În ceea ce privesc specificațiile, consola vine cu:

Consola va rula sistemul de operare Android, cu jocurile din Play Store, dar și să jocuri din cloud, de pe platforme precum Stadia, Xbox Game Streaming sau GeForce Now.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *