GeForce now – serviciul de cloud gaming de la Nvidia

2020 nu este doar anul consolelor Xbox Series X și PlayStation 5, dar și a serviciilor de cloud gaming.

Google a lansat la sfârșitul anului trecut primul serviciu de cloud gaming, iar anul acesta, cei de la Nvidia le-au urmat exemplul.

Nvidia a lansat pentru gamerii din Europa și America de Nord serviciul de cloudgaming GeForce Now.

Serviciul care tocmai a ieșit din faza Beta, și care a fost testat o bună perioadă de timp, costă doar 5,49 euro pe lună.

La fel ca în cazul Xbox Game Pass, noul serviciu al celor de la Nvidia oferă acces pe baza unui abonament la un număr uriaș de jocuri.

Spre deosebire de Xbox Game Pass, cu GeForce Now poți juca doar jocurile pe care le-ai cumpărat deja.

GeForce Now subscription

Utilizatorii pot alege între abonamentul gratuit care le dă acces la 1 oră de streaming sau abonamentul lunar (Founders edition) care permite sesiuni extinse de gaming (de până la 6 ore) și suport RTX pentru jocurile care permit această funcție.

Prețul promoțional, menționat mai sus este valabil pentru 12 luni, în plus clienții primesc încă 3 luni gratuite. .

De asemenea, Nvidia plănuiește să retragă această ofertă în momentul în care va atinge un anumit prag al numărului de clienți.

Pentru lansarea acestui serviciu, Nvidia a invesit în 9 centre de date în America de Nord şi 6 în Europa ce pot realiza conexiunea la 80% dintre casele conectate la internet în mai puţin de 20 de milisecunde.

Vitezele necesare pentru streaming în 1080p la 60 de cadre pe secundă sunt de minim 30Mbps, însă Nvidia recomandă 50Mbps.

Momentan companii ca Electronic Arts și Rockstar Games așteaptă să vadă ce succes va avea noua platformă înainte de a își adăuga jocurile în noua platformă.

Lasă un comentariu