Samsung anunță stocare UFS 4.0

În timp ce capacitatea de stocare a unui smartphone este una dintre cele mai importante caracteristici pentru un consumator, tipul de stocare este adesea trecut cu vederea. Cele mai multe smartphone-uri Android (și multe dispozitive electronice) folosesc UFS (Universal Flash Storage) și majoritatea flagship-urilor din zilele noastre folosesc fie versiunea 3.0, fie 3.1 a UFS.

Marți, Samsung a introdus UFS 4.0 care folosește memoria V-NAND Gen 7 și controlerul proprietar de la Samsung, cu viteze de citire secvențială de până la 4.200 MB/s și viteze de scriere secvențială de până la 2.800 MB/s. Noua tehnologie de stocare va oferi, de asemenea, o îmbunătățire a eficienței energetice cu 46% a vitezelor de citire secvențială în comparație cu generația anterioară.

UFS 4.0 acceptă până la 23,2 Gbps pe bandă, dublat față de UFS 3.1. Samsung se laudă cu această cantitate de „lățime de bandă este perfectă pentru smartphone-urile 5G care necesită cantități uriașe de procesare a datelor” și se așteaptă să vadă ca tehnologia să fie adoptată în aplicațiile VR, AR și auto.

Noua tehnologie de stocare poate fi configurată să accepte până la 1 TB de stocare, așa că sperăm că asta înseamnă că vom începe să vedem mai multe smartphone-uri echipate cu capacități de 512 GB și 1 TB.

Samsung se așteaptă ca producția în masă a stocării UFS 4.0 să înceapă în trimestrul III, așa că ne putem aștepta să vedem smartphone-uri cu noua tehnologie spre sfârșitul anului sau pe seria Galaxy S23 care ar trebui să fie lansată în primul trimestru al anului 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *