You are currently viewing Google a lansat Android 14

Google a lansat Android 14

Lansările Android sunt una dintre numeroasele moduri în care telefonul tău Android se îmbunătățește în timp. Anul trecut Google a introdus Android 13, oferind funcții precum Spațial Audio, streaming aplicație de mesagerie, copiere/lipire pe mai multe dispozitive, un nou player media și multe altele. De asemenea, Google a prezentat câteva funcții pentru ecran mare planificate inițial pentru Android 14 și le-a pus la dispoziție ca actualizări pentru Android 13. Aceste actualizări includ multitasking îmbunătățit, o bară de activități rafinată și un suport pentru dispozitive cu ecran pliabil îmbunătățit, cu aplicații mai bune.

Și începând de astăzi, Android 14 este aici și este plin de actualizări care vă ajută să vă personalizați experiența dispozitivului, vă oferă mai mult control asupra sănătății și siguranței și îmbunătățiți accesibilitatea. Să aruncăm o privire la ce este nou.

Mai multe feluri de a te exprima

Fie că este vorba de culoarea telefonului, de carcasa sa, de hardware-ul dispozitivului sau de alegerile pe care le-ați făcut pentru a-i personaliza software-ul, dispozitivele dumneavoastră sunt o extensie a personalității dumneavoastră, Android te-a ajutat întotdeauna să te exprimi atât în moduri practice, cât și artistice – de la tapet, stil și tema paletei de culori până la butoane și fundaluri. Acum, există mai multe moduri de a vă adapta telefonul la preferințele dumneavoastră personale.

Selectorul de personalizare actualizat al Android 14 facilitează comutarea între imagini de fundal și actualizarea a ceea ce doriți să vedeți dintr-o privire. Acum puteți seta comenzi rapide personalizate pentru ecranul de blocare, cum ar fi cititorul QR sau aplicația Google Home, astfel încât să aveți acces rapid, cu o singură atingere, la cele mai utilizate comenzi direct de pe ecranul de blocare Android.

Alegeți dintr-un set de șabloane de ecran de blocare noi, organizate pentru fonturi, widget-uri, culori și formate care se potrivesc cel mai bine cu stilul dumneavoastră. Aceste opțiuni folosesc, de asemenea, inteligența artificială pentru a vă ajusta ecranul în funcție de situație. De exemplu, dacă vremea se înrăutățește brusc, widget-ul meteo pe ecranul de blocare va deveni mai proeminent.

Android 14 vă permite, de asemenea, să vă arătați cel mai creativ și artistic sine – nu sunt necesare abilități artistice. Venind mai întâi la Pixel 8/8 Pro, imaginile de fundal AI generative folosesc modele text-la-imagine generate de AI pentru a vă ajuta să creați imagini de fundal care se potrivesc cu viziunea dumneavoastră. Puteți alege dintre sugestiile prestabilite pentru a crea imagini de fundal nevăzute până acum cu doar câteva atingeri.

Dacă preferați o estetică a telefonului mai puțin colorată și ușoară pentru ochi, Android 14 include o temă monocromatică care face culorile minimale să pară elegante și frumoase pe întregul dispozitiv.

De asemenea, Android ajută la îmbunătățirea calității fotografiilor și a camerei. Bazându-se pe suportul Android 13 pentru videoclipuri cu gamă dinamică înaltă (HDR), Android 14 acceptă imagini HDR cu Ultra HDR. Ultra HDR vă ajută fotografiile să arate cât mai bine, scoțând în evidență culori vibrante, lumini mai strălucitoare și umbre mai întunecate. În plus, datorită ecranelor grozave HDR disponibile pe multe dintre telefoanele de astăzi, Ultra HDR realizează și afișează fotografii de înaltă definiție fără a modifica calitatea originală a imaginii.

Mai mult control asupra sănătății tale, a securității și a datelor

Aplicațiile îi ajută pe oameni să își urmărească exercițiile de fitness, starea de sănătate și bunăstare. Dar datele colectate sunt adesea izolate în cadrul fiecărei aplicații, limitându-ți vizibilitatea și controlul asupra datelor. Health Connect este acum încorporat în setările Android 14 ca o modalitate centrală de a stoca toate datele într-un singur loc și de a păstra controlul asupra confidențialității tale. Și datele sunt criptate în siguranță pe telefonul dumneavoastră, ceea ce asigură că Google sau oricine altcineva nu le poate vedea sau folosi în niciun alt scop. Conectați-vă și sincronizați aplicațiile preferate de sănătate și fitness, cum ar fi Oura, Peloton și Whoop, pentru început.

De asemenea, veți avea mai multă vizibilitate asupra modului în care datele dumneavoastră sunt utilizate de aplicațiile care solicită acces la ele. Cu noile actualizări de partajare a datelor pe Android 14, atunci când vi se cere să acordați permisiunea aplicațiilor pentru informații precum locația dumneavoastră, veți fi notificat când o aplicație partajează date despre locație cu terțe părți și puteți lua o decizie mai informată dacă doriți sau nu să permiteți accesul.

Protecția digitală pe Android 14 se extinde și la informațiile cele mai sensibile: numerele personale de identificare (PIN) ale dispozitivului. Android 14 îmbunătățește securitatea PIN, încurajându-vă să setați un PIN din șase cifre. După ce ați introdus codul PIN corect de 6 cifre sau mai lung, nu va mai trebui să apăsați pe Enter, deoarece dispozitivul se va debloca automat.

Mai multe funcții pentru utilizatorii cu probleme de auz și văz

Pentru utilizatorii cu vedere redusă, lupa îmbunătățită de pe Android 14 este mai intuitivă, cu capacitatea de a ciupi pentru a mări și micșora de la 100%. De asemenea, puteți modifica dimensiunea lupă într-un nou panou Setări lupă sau puteți personaliza cât de mult din ecran doriți să măriți. Și pentru a preveni oprirea lupei atunci când treceți de la o aplicație la alta, puteți seta mărirea la „Păstrați activat când comutați între aplicații” în setările de accesibilitate ale Android.

De asemenea, puteți îmbunătăți lizibilitatea și puteți schimba rapid dimensiunea fontului textului de pe dispozitivul dumneavoastră cu dimensiunea fontului Android 14 Setări rapide și vă puteți bucura de o lizibilitate mai bună cu scalarea neliniară a fontului, care mărește dimensiunea fontului mai mare la o rată mai mică decât dimensiunea mai mică a fontului. Acest lucru împiedică textul care este deja suficient de mare să devină mai mare decât este necesar – astfel vă puteți citi ecranul fără ca textul să fie tăiat, să se încadreze textul pe mai multe linii sau să rupă textul în aspectul paginii.

Android 14 are modalități mai intuitive de a vă conecta și de a interacționa cu aparatele dumneavoastră auditive, cum ar fi un flux dedicat de configurare a aparatelor auditive din setările de accesibilitate, o modalitate ușoară de a direcționa sunetul către diferite ieșiri și abilitatea de a accesa rapid comenzile aparatelor auditive dintr-o comandă rapidă.

În mod similar, sunetele de notificare, soneriile sau alertele nu sunt eficiente pentru toți utilizatorii tot timpul. Pe Android 14, puteți activa „Notificări flash” din setările Accesibilitate și Notificări și puteți obține lumini vizuale când primiți notificări.

Obțineți Android 14 astăzi

Android 14 este plin cu multe alte funcții interesante, cum ar fi încadrarea automată în apelurile video, accesul cu o singură atingere la comenzile Google Home, îmbunătățirea performanței și multe altele.

Android 14 începe să se lanseze astăzi pe dispozitivele Pixel compatibile, iar mai târziu în acest an va fi disponibil pe mai multe dintre dispozitivele dvs. preferate de la Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo și Xiaomi.

Lasă un răspuns