Qualcomm vrea să concureze cu Intel și AMD pe zona de procesoare desktop

În cadrul evenimentului Qualcomm Investor Day, ce a avut loc pe 16 noiembrie, producătorul performantelor procesoare Snapdragon, ce se regăsesc pe o gamă vastă de telefoane performante, și-a exprimat intenția de a concura cu procesoarele desktop de la producătorii consacrați Intel și AMD.

Desigur, este vorba tot de arhitectura ARM, ce câștigă tot mai mult teren în ultimii ani, datorită raportului dintre performanță și consumul mic de ecnergie: de la laptopul prezentat de Microsoft în 2017 la Computex, la desktopul lansat de Huawei în 2020, de la procesoarele Apple M1, la procesoare cu 80 de nuclee.

Deși în ceea ce privesc smarphone-urile Qualcomm este lider pe piața de procesoare, nu același lucru se poate spune despre nivelul de performanță necesar pentru a concura cu procesoarele de desktop. Această situație s-ar putea schimbă în urma achiziției recente a companiei Nuvia.

Nucleele de procesor dezvoltate de Nuvia sunt construite de la zero pentru a susține workload-urile cu care sunt obișnuite desktopurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *