MediaTek anunță Pentonic 2000 pentru TV-uri 8K și 120Hz

MediaTek este concurentul principal al Qualcomm în ceea ce privește producția de procesoare pentru smartphone, mai ales pe segmentul entry-level și mid-range, însă MediaTek nu face doar procesoare pentru telefoane.

Compania taiwaneză este principalul producător de procesoare pentru televizoarele inteligente ale companiilor precum Sony, Philips sau TCL.

Chipsetul MediaTek Pentonic 2000 este construit pe arhitectură de 7 nm în fabricile TSMC și este primul procesor de televizoare de pe piață care beneficiază de suport pentru VVC (Versatile Video Coding) pentru noul codec H.266.

Momentan nu există servicii de streaming care să îl folosească, în special pentru că nu sunt foarte multe procesoare capabile să îl decodeze eficient. Totuși, în viitor ar putea fi adoptat ca un standard pentru fișiere video de dimensiuni mai mici. Pe lângă H.266, Pentonic 2000 de la MediaTek va fi compatibil și cu HEVC (H.265), VP9 și VS3.

Procesorul ce va fi disponibil în 2022 va putea să redea imagini 8K de până la 120 Hz, suport pentru stocare UFS 3.1, compatibilitate cu noul standard Wi-Fi și chiar suport pentru modem-uri 5G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *