You are currently viewing Microsoft a prezentat la Computex 2017 laptop cu procesor ARM și Windows 10
ceo qualcomm steve

Microsoft a prezentat la Computex 2017 laptop cu procesor ARM și Windows 10

   După eșecul avut cu Windows RT, ce trebuia să fie o versiune minimalistă a Windows 8 pentru dispozitivele cu procesoare ARM,

ce recrea experiența desktop pe Surface și Nokia Lumia 2520 , Microsoft colaborează acum cu Qualcomm (cel mai mare producător de procesoare cu arhitectură ARM) pentru dezvoltarea versiunii ARM a Windows 10 , urmând ca până la finele anului să fie lansat un laptop cu procesor Snapdragon și Windows 10.

Steve Mollenkopf CEO Qualcomm, a anunțat că un laptop cu procesor Snapdragon 835 ce va rula Windows 10 va fi lansat la sfârșitul anului.

Spre deosebire de Windows RT, Windows 10 ar urma să suporte aplicații desktop ce să ruleze pe procesoarele ARM. Asta pentru că Microsoft lucrează la un emulator ce îl implemntează în sistemul de operare și care îî oferă acestuia capacitatea de a rula aplicații desktop ca: Adobe Photoshop sau Microsoft Word.

Este o promisiune importantă, pe care Microsoft o face și care dacă va avea succes ar schimba complet experiența Windows 10.

  • În primul rând, Microsoft ar respecta în sfârșit promisiunea făcută la lansarea Windows-ului 10 in 2015 , de a avea aceeași experiență pe toate dispozitivele: PC, tablete, telefoane, XBOX, utilizatorii putând să ruleze orice aplicație pe orice dispozitiv.
  • În al doilea rând, laptopurile cu procesor ARM ar beneficia de o autonomie mult mai mare decât cele cu procesoare clasice x64.
  •  De asemenea, prețul ar putea fi mult mai scăzut pentru laptopurile cu procesor ARM

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns