Apple a lansat iOS 17.2 Beta 1

Apple a lansat astăzi prima versiune beta a viitoarei actualizări iOS 17.2 și adaugă o mulțime de funcții. Acum puteți accesa aplicația Jurnal la care Apple a lucrat și puteți partaja liste de redare cu prietenii, astfel încât aceștia să poată adăuga melodii.

Prima versiune Beta a iOS 17.2 vine la doar 2 zile de la lansarea versiunii finale a iOS 17.1

Iată câteva din noutățile aduse de iOS 17.2:

Aplicația Jurnal

iOS 17.2 include aplicația Jurnal pe care Apple a anunțat-o ca parte a iOS 17. Cu aplicația Jurnal, utilizatorii își pot înregistra activitățile și gândurile zilnice, Apple oferind instrucțiuni opționale care pot fi folosite ca inspirație.

O intrare de jurnal poate fi adăugată atingând butonul „+” din aplicația Jurnal, iar de acolo, utilizatorii pot alege o sugestie ca bază pentru scrisul lor sau pot opta pur și simplu pentru „Intrare nouă” pentru a scrie orice.

Intrările sunt etichetate automat cu o dată în scopuri organizaționale, dar există și opțiuni pentru marcare. Intrările din jurnal pot include imagini, înregistrări vocale și etichete de locație.

Sticker Tapback Reactions din aplicația Mesaje

Acum puteți apăsa lung pe orice balon de chat din aplicația Mesaje pentru a adăuga un răspuns cu Sticker care servește ca alternativă la o reacție de tapback. Atingerea „Adăugați Sticker” vă permite să alegeți fie un Sticker, fie un emoji de aplicat în colțul unui iMessage.

Exista deja o opțiune de a trage un Sticker sau un emoji pe orice balon de mesaj, dar aceasta este o metodă mult mai rapidă de a răspunde rapid la un mesaj primit cu o grafică rapidă, care este mai expresivă decât o reacție tapback.

Playlist comun în Apple Music

Există acum o opțiune de a crea o listă de redare în Apple Music la care mai multe persoane pot adăuga melodii. Într-un playlist pe care l-ați creat, atingeți pictograma cu trei puncte din dreapta sus a aplicației.

De acolo, selectați opțiunea Colaborare și alegeți „Începeți colaborarea”. Veți putea crea un link către lista de redare și oricine are acces la acel link îl poate adăuga. De asemenea, puteți invita persoane să se alăture prin codul QR și, dacă doriți, puteți aproba fiecare persoană care solicită să se alăture.

Melodii favorite în playlistul Apple Music

Melodiile pe care le-ați marcat ca preferate în aplicația ‌Apple Music‌ sunt acum adăugate în lista de redare Favorite.

Filtru pentru funcția Istoricul de ascultare din Apple Music‌

Există un filtru Focus pentru funcția Istoricul de ascultare din Apple Music‌, așa că, dacă doriți să lăsați pe altcineva să vă folosească dispozitivul pentru a asculta muzică, îl puteți activa pentru a opri Istoricul de ascultare, astfel încât alegerile melodiilor sale să nu afecteze recomandările dumneavoastră.

Funcția de traducere a butonului de acțiune

Utilizatorii iPhone 15 Pro și ‌iPhone 15 Pro‌ Max pot alege acum noua funcție de traducere pentru butonul de acțiune.

Când butonul de acțiune este setat ca Traducere, menținerea apăsată a butonului face să apară o fereastră de traducere care ascultă textul vorbit. Este capabil să traducă dintr-o limbă setată în alta, folosind limbile pe care le-ați configurat anterior în aplicația Traducere.

Aplicația Traducere suportă următoarele limbi:

 • chineză
 • engleză
 • olandeză
 • franceză
 • germană
 • indoneziană
 • italiană
 • spaniolă
 • coreeană
 • japoneză
 • poloneză
 • portugheză
 • rusă
 • thailandeză
 • turcă
 • ucraineană
 • vietnameză

iMessage Contact Key Verification

Prezentată pentru prima dată în decembrie 2022, iMessage Contact Key Verification este o funcție concepută pentru cei care se confruntă cu „amenințări digitale extraordinare”, cum ar fi jurnaliștii, activiștii pentru drepturile omului și oficialii guvernamentali.

Utilizatorii se pot asigura că nu există niciun „om între ecran și utilizator” care spionează conversațiile iMessage și există un cod de verificare a contactului, astfel încât utilizatorii iMessage să poată verifica dacă vorbesc cu persoana corectă în timpul întâlnirilor în persoană sau la apelurile FaceTime.

Cu iMessage Contact Key Verification, utilizatorii pot alege să verifice în continuare dacă trimit mesaje numai cu persoanele cu care doresc să vorbească. Contact Key Verification folosește Key Transparency pentru a activa verificarea automată a faptului că serviciul de distribuire a cheilor iMessage returnează cheile dispozitivului care au fost înregistrate pe o hartă verificabilă. Când un utilizator activează Contact Key Verification, acesta va fi notificat despre orice erori de validare direct în transcrierea conversației Mesaje și în Setările ID-ului Apple.

Pentru o securitate și mai mare, utilizatorii iMessage Contact Key Verification pot compara un cod de verificare a contactului în persoană, pe FaceTime sau printr-un alt apel securizat. De asemenea, pot alege să creeze sau să editeze un contact și să salveze o cheie publică pentru a activa CKV cu acea persoană.

Mesaje în iCloud

Secțiunea „Mesaje” din iCloud din aplicația Configurări a fost redenumită „Mesaje în ‌iCloud‌”. Acesta arată cantitatea totală de stocare pe care o ocupă mesajele, numărul de mesaje sincronizate cu ‌iCloud‌ și ora ultimei sincronizări. Există, de asemenea, o opțiune „Sincronizare acum” pentru a forța o actualizare.

Apple a spus anterior că setările suplimentare vor fi sincronizate prin Mesaje în ‌iCloud‌ în ‌iOS 17‌, cum ar fi redirecționarea mesajelor text, conturile de trimitere și primire și filtrele SMS pe dispozitive, astfel încât aceste setări suplimentare se pot sincroniza.

Aplicația Apple TV

Apple a eliminat taburile separate pentru Filme și emisiuni TV din secțiunea Magazin a aplicației Apple TV de pe ‌iPhone‌ și iPad. Mark Gurman de la Bloomberg a spus că Apple intenționează să elimine și opțiunea de a cumpăra emisiuni TV și filme din aplicația iTunes, ca parte a reproiectării aplicației TV, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă.

Opțiunea Local Awareness din Alerte de urgență

În NotificăriAlerte de urgență din aplicația Configurări, există o nouă opțiune „Local Awareness” care poate fi activată. Apple spune că Local Awareness folosește locația dvs. aproximativă pentru a îmbunătăți actualitatea, acuratețea și fiabilitatea alertelor de urgență.

Poster de Contact

Acum puteți selecta un text de culoarea curcubeului pentru numele dumneavoastră atunci când configurați un Poster de Contact în aplicația Contacte.

Animația de întoarcere a paginilor

Există o nouă opțiune „Fast Fade” pentru animația de întoarcere a paginii în aplicația Cărți. Apple a eliminat, de asemenea, pictograma de activare pentru a derula rapid conținutul.

AirPlay

Există o nouă setare „AirPlay Receiver” care va permite viitoarelor căști Apple Vision Pro să transmită în flux sau să partajeze conținut pe un ‌iPhone‌.

De asemenea, se pare că funcția ‌AirPlay‌ pentru hoteluri pe care Apple a anunțat-o la începutul acestui an este live sau va fi live în curând. Este concepută pentru a vă permite conținut ‌AirPlay‌ de pe ‌iPhone‌ sau ‌iPad‌ la un televizor inteligent echipat cu AirPlay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *