You are currently viewing Qualcomm a anunțat Snapdragon Satellite pentru Android
smartphone Qualcomm

Qualcomm a anunțat Snapdragon Satellite pentru Android

Apple a introdus conectivitatea prin satelit de urgență pe modelele sale iPhone 14 în toamna trecută și, evident, dispozitivele Android nu puteau rămâne cu mult în urmă. Astăzi, la CES, Qualcomm a anunțat Snapdragon Satellite, un serviciu de mesagerie prin satelit bidirecțională care va fi disponibil pe „smartphone-uri Android premium de ultimă generație”.

Acest lucru este posibil printr-un parteneriat cu Iridium, care operează o constelație de sateliti pe orbita Pământului joasă de 66 de puternice. Unul dintre principalii săi concurenți este Globalstar, care este partenerul Apple pentru serviciul său.

Snapdragon Satellite va accepta mesagerie bidirecțională pentru utilizare în caz de urgență, mesaje SMS și „alte aplicații de mesagerie”. Qualcomm afirmă clar că nu va fi doar pentru situații de urgență, ci și „recreere în locații îndepărtate, rurale și offshore”.

Acesta va fi acceptat începând cu dispozitivele care dispun de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2. Mesageria de urgență pe Snapdragon Satellite „este planificată să fie disponibilă pe smartphone-urile de ultimă generație, lansate în anumite regiuni începând din a doua jumătate a anului 2023”, potrivit Qualcomm.

Snapdragon Satellite se poate extinde și pe alte dispozitive, cum ar fi laptopuri, tablete, mașini și produse IoT. OEM și dezvoltatorii de aplicații pot oferi servicii unice de marcă, profitând de conectivitatea prin satelit. Snapdragon Satellite va accepta rețelele non-terrestre 5G (NTN) pe măsură ce acestea devin disponibile.

Garmin va colabora cu Qualcomm „cu suport pentru mesageria de urgență”.

„Garmin salută oportunitatea de a extinde serviciile noastre dovedite de răspuns în caz de urgență prin satelit la milioane de noi utilizatori de smartphone-uri la nivel global. Garmin Response acceptă mii de incidente SOS în fiecare an și, probabil, a salvat multe vieți în acest proces. și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Qualcomm Technologies și Iridium pentru a ajuta oamenii să se conecteze la serviciile de urgență, indiferent unde îi duce viața”.

a declarat Brad Trenkle, vicepreședinte al departamentului ”în aer liber” al Garmin

Lasă un răspuns