You are currently viewing ASUS a prezentat noile lansări în cadrul evenimentului Seeing An Incredible Future la CES 2023
ASUS ProART CES2023

ASUS a prezentat noile lansări în cadrul evenimentului Seeing An Incredible Future la CES 2023

ASUS a dezvăluit numeroase inovații, produse în premieră și soluții sustenabile cu prilejul evenimentului online de lansare Seeing An Incredible Future din cadrul CES® 2023. Printre cele mai importante inovații se numără ASUS Spatial Vision, prima tehnologie de ecrane OLED 3D fără ochelari din lume, care le oferă creatorilor o experiență vizuală și de lucru unică. ASUS a anunțat, de asemenea, soluțiile inovatoare pentru creatori, inclusiv laptopuri pregătite pentru Windows 11 cu cele mai noi procesoare Intel® Core™ i9 HX din generația a 13-a și plăci grafice din seria NVIDIA® GeForce RTX™ 40 pentru laptop. Lista noutăților cuprinde ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604), Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ), Zenbook Pro 14 OLED (UX6404), Zenbook 14X OLED (UX3404), Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604), ProArt Display OLED PA32DCM și ProArt Display PA279CRV.

ASUS a anunțat noi produse destinate segmentului comercial, fiecare dintre acestea oferind incredibile performanțe, funcții polivalente și posibilități de dezvoltare în mediul de afaceri. Printre cele mai importante produse se numără noul ExpertBook B9 OLED (B9403CVA), un laptop incredibil de ușor și de puternic, creat pentru oamenii de afaceri, laptopul ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) pentru jocuri captivante și utilizări flexibile, precum și routerul ASUS ExpertWiFi EBM68 pentru viteze mari de transfer de date și securitate ridicată. Noua gamă de soluții business reunește niște companioni perfecți pentru productivitate non-stop, durabilitate și securitate.

De asemenea, publicul a asistat la prezentarea noilor modele ASUS ExpertCenter PN64-E1 și PN42, precum și a mini PC-ului ASUS Chromebox 5 (CN67) – care oferă performanțe, conectivitate, stocare și facilități la potențial maxim.

Jucătorii au avut ocazia să vadă noile notebook-uri TUF Gaming A15/17 (FA507/707) și F15/17 (FX507/707) dotate cu procesoare Intel Core i9-13900H sau AMD Ryzen™ 9 Zen 4 și cu cele mai recente plăci grafice din seria GeForce RTX 40 pentru laptop. Acestea oferă viteză, fiabilitate și performanță de ultimă generație pentru experiențe de joc cât mai plăcute. Toate modelele includ trei luni de Xbox Game Pass Ultimate, care oferă acces la sute de jocuri pentru PC.

În timpul evenimentului, ASUS a subliniat rolul său de pionierat în inovarea pentru un viitor sustenabil. „Pe măsură ce avansăm în această călătorie incredibilă către sustenabilitate, ne valorificăm continuu leadership-ul tehnologic, rigoarea bazată pe date și filosofia axată pe om”, a declarat S.Y. Hsu, Co-CEO al ASUS, „Obiectivul nostru este de a crea în cele din urmă o întreprindere cu emisii nete de carbon zero, care să determine trecerea la o economie circulară – cu un lanț de aprovizionare responsabil care să creeze valori comune pentru fiecare dintre noi.

Cei aflați în Las Vegas pot vedea toate produsele prezentate în cadrul evenimentului online, precum și pe cele dezvăluite anterior în lansarea Republic of Gamers (ROG) și le pot încerca în sesiuni hands-on la The Venetian Expo, Meeting Room #3002, în perioda 5-7 ianuarie, în intervalul orar 09:00-18:00.

Tehnologie pentru inovații durabile, fiabile și sustenabile

Cu mai bine de un deceniu în urmă, ASUS a introdus primul laptop neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, urmat îndeaproape de revoluționarele laptopuri din seria ASUS Bamboo și, mai recent, în 2022, de primul laptop ASUS pentru business care e neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. După acești primi pași spre crearea unui viitor mai bun, ASUS continuă să inoveze. A prezentat câteva dintre acțiunile sustenabile întreprinse pentru a inova în crearea unui stil de viață digital disponibil tuturor, unul cât mai universal, inteligent, profund și plin de bucurie.

În acest an, peste 90% dintre laptopurile ASUS destinate publicului larg vor respecta standardele EPEAT și ENERGY STAR® 8.0. Punând accentul pe calitate, funcționalitate, durabilitate și posibilitatea de upgrade, ASUS asigură cicluri de viață mai lungi pentru acestea, proiectând produsele cu gândul la sustenabilitate. ASUS utilizează materiale prietenoase cu mediul în fabricarea și ambalarea produselor – și a achiziționat și utilizat în mod activ 1500 de tone de plastic PCR (reciclat după consum) începând din 2017, alături de peste 20.000 de tone de hârtie reciclată în 2022. Pentru a face și mai mult, ASUS promovează în mod constant reciclarea, peste 40.000 de tone de deșeuri electronice (e-waste) fiind astfel reciclate în ultimii ani.

Eforturile ASUS privind sustenabilitatea nu se opresc aici. Prin construirea unor produse mai durabile, compania reușește să reducă deșeurile și să prelungească durata de viață a laptopurilor ASUS, asigurându-se că utilizatorii au parte de experiențe incredibile, indiferent de locul în care se află. Acesta este motivul pentru care noile laptopuri consumer ASUS 2023 și următoarele vor fi supuse celor mai stricte teste de durabilitate, mai mult ca oricare alte produse de pe piața laptopurilor consumer – respectând standardul extraordinar de riguros MIL-STD 810H de nivel militară din SUA, bazat pe 12 metode și 26 de proceduri de testare – pentru a oferi valoare pe termen lung, fiabilitate și durabilitate.

În plus, ASUS a încheiat un parteneriat cu Ishizuka Glass pentru tratamentele antimicrobiene, utilizând agentul antimicrobian IONPURE al acestuia pe anumite produse. ASUS a fost prima companie din industria laptopurilor care a introdus stratul de acoperire ASUS Antimicrobial Guard Plus Silver Ion, care poate inhiba răspândirea a 99% din viruși și bacterii – inclusiv COVID-19- pe o perioadă de 24 de ore. Această tehnologie este testată în mod specific pe viruși precum gripa A (H3N2) și H1N1; de asemenea, respectă protocoalele de testare ISO 21702 și ISO 221967 pentru a contribui la asigurarea unei experiențe de utilizare mai igienice.

Software și hardware pentru creatori

În cadrul evenimentului CES 2023, ASUS a prezentat o serie de inovații software și hardware dedicate creatorilor de conținut. Toate modelele noi ProArt Studiobook, Zenbook Pro și Vivobook Pro vor fi echipate cu cele mai recente plăci grafice din seria GeForce RTX 40 pentru laptop. Fiind susținute de tehnologiile NVIDIA Studio pentru creatori, produsele dotate cu GPU NVIDIA RTX beneficiază de optimizările RTX în peste 110 aplicații creative, de driverele NVIDIA Studio pentru cel mai ridicat nivel de stabilitate și performanță în aplicațiile creative și de instrumente exclusive NVIDIA cu inteligență artificială: Omniverse™, Canvas și Broadcast.

„Inteligența artificială este integrată în toate fluxurile muncii de creație, ajutând artiștii de la faza de concept și până la finalizarea proiectelor mai repede ca niciodată”

„Laptopurile ASUS ProArt, Vivobook și Zenbook, echipate cu noile GPU-uri GeForce Seria RTX 40 pentru laptop, combină stilul desăvârșit cu performanța și fiabilitatea de care creatorii au nevoie pentru a folosi instrumentele avansate cum ar fi AI-ul generativ și NVIDIA Omniverse.”

a declarat Jason Paul, vicepreședinte și director general al platformei Studio de la NVIDIA.

ASUS a prezentat în premieră și ASUS Spatial Vision, prima tehnologie OLED 3D fără ochelari (autostereoscopică) din lume, care permite experiențe 3D captivante pe un laptop – fără a fi nevoie de purtarea unor dispozitive. Acest lucru este posibil cu ajutorul unei lentile lenticulare și a unei tehnologii avansate de urmărire a ochilor prin intermediul unei camere de luat vederi, permițând afișajului să creeze imagini distincte pentru fiecare ochi, rezultând o imagine 3D autostereoscopică. De asemenea, utilizatorii pot comuta fără efort între 2D și 3D. Această nouă tehnologie poate schimba total fluxurile de lucru ale creatorilor, aceștia vor putea vedea detaliile obiectelor și ale efectelor 3D direct pe ecran, fără a mai fi nevoie să revadă prototipurile fizice, economisind timp și bani și eficientizând în același timp fluxul de lucru.

Aceste ecrane OLED incredibile oferă un raport de contrast de 1.000.000:1, un timp de răspuns de 0,2 ms și o rată de reîmprospătare de 120 Hz pentru imagini foarte fluide – conducând la cea mai plăcută experiență de vizionare. Noile panouri oferă, de asemenea, un mare potențial pentru aplicațiile metaverse. Tehnologia OLED 3D fără ochelari poate fi integrată în aplicațiile exclusive din ASUS Spatial Vision Hub, care le permite utilizatorilor să vizioneze videoclipuri și filme 3D, să joace titluri 3D și să se bucure de vizualizarea modelelor 3D sau a conținutului creat. ASUS Spatial Vision oferă și instrumente de dezvoltare construite pe baza SR (Simulated Reality) de la partenerul ASUS, Dimenco, cu materiale de suport și ghiduri pentru a le conferi dezvoltatorilor un potențial nelimitat, de la controlul prin gesturi la învățarea interactivă și multe altele, pentru a construi un ecosistem vizionar în jurul tehnologiilor 3D.

ASUS a anunțat și ProArt Creator Hub 2.0, panoul de control cu ajutorul căruia creatorii pot utiliza cât mai bine hardware-ul și software-ul ASUS pentru a da viață ideilor lor. Noua versiune are o interfață de utilizator modernă, reîmprospătată, și o nouă funcție exclusivă – Color Control, care combină toate soluțiile privind controlul culorilor, specifice creatorilor. ProArt Creator Hub 2.0 actualizează facilitățile ASUS Dial și ASUS Control Panel pentru a permite nu numai noi personalizări pentru aplicațiile Adobe®, ci și pentru aplicațiile de productivitate, divertisment și crearea de conținut – inclusiv Microsoft 365, Spotify, YouTube și browserele web populare. ProArt Creator Hub 2.0 va fi disponibil pentru toate modelele Studiobook, Zenbook și Vivobook cu ASUS Dial, ASUS DialPad sau ASUS ScreenPad Plus. De asemenea, va fi disponibil pentru gama de mouse-uri ProArt, precum și pentru toate monitoarele ASUS cu interfață tactilă.

Pentru a îmbunătăți experiența creatorilor, ASUS și-a unit forțele cu Pantone®, cea mai importantă autoritate mondială în domeniul culorilor, pentru a le oferi posibilitatea de a accesa și utiliza baza de resurse Pantone, inclusiv bibliotecile Pantone, datele Color Space, Color Harmonies și multe altele. Toate aceste caracteristici vor fi disponibile pe toate laptopurile ASUS pentru creatori prin intermediul software-ului ProArt Creator Hub 2.0, exclusiv ASUS.

„Cum Pantone și ASUS deservesc același public creativ, de peste 10 milioane de designeri și producători din întreaga lume”

„avem cadrul perfect ca utilizatorii noștri comuni să profite de inovația noastră comună și să obțină acces direct la informațiile ample despre culori de la Pantone.”

a declarat Tom Dlugos, Director de vânzări – OEM Displays pentru X-Rite Pantone,

ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604): stație de lucru mobilă cu ecran 3D OLED pentru creatori

ASUS ProArt Studiobook 16 3D OLED (H7604) este prima stație de lucru mobilă cu ecran 3D OLED pentru creatori, care transcede obișnuitul mergând dincolo de lucrurile cotidiene. Are un aspect rafinat Mineral Black, iar designul în trepte a permis montarea unor rame mai subțiri în jurul ecranului, făcând loc pentru orificiile de ventilație din spate. Acesta permite, de asemenea, ecranului laptopului să stea plat, fiind posibilă înclinarea la orice unghi de vizualizare de până la 180°.

Cu noul afișaj spectaculos 3D OLED 3.2K 120 Hz creatorii de conținut și jucătorii pot vizualiza fotografii 3D, videoclipuri sau chiar jocuri – fără ochelari sau căști. Procesul de creare de conținut vizual 3D devine mai rapid și mai intuitiv, iar tehnologia ASUS Spatial Vision permite ca materialul vizual 2D să fie convertit în timp real și fluid într-unul 3D captivant, prin apăsarea unui comutator. Panoul OLED super-luminos redă detalii uimitoare și culori vii, având o tehnologie de reglare adaptivă a luminozității pentru a-i maximiza durata de viață.

Procesorul Intel Core i9-13980HX de generația a 13-a, placa grafică din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop, capacitatea expandabilă a memoriei până la 64 GB și stocarea ultra-rapidă îi ajută pe creatori să facă ceea ce știu ei cel mai bine: să creeze și să proiecteze, fără limite. Ecranul 3D OLED de 16 inchi, cu rezoluție 3,2K la 120 Hz, cu o acuratețe certificată în reproducerea culorilor, susține orice viziune creativă, oferind imagini de neegalat. Un touchpad haptic mare, compatibil cu stiloul digital, și controlerul rotativ intuitiv ASUS Dial oferă precizie și controlul suprem în aplicații. De asemenea, laptopul integrează conectivitatea perfectă cu toate perifericele recente prin porturi duale Thunderbolt™ 4, cu viteze de transfer de până la 40 Gbps.

Printre facilitățile suplimentare ale lui ProArt Studiobook 16 3D OLED se regăsește tehnologia termică avansată ASUS IceCool Pro, care îi oferă un avantaj atunci când vine vorba de performanță și silențiozitate. Laptopul integrează, de asemenea, ASUS Dial pentru un control creativ precis și intuitiv.

Utilizatorii care preferă un afișaj mai convențional, pot opta pentru un ecran tactil tradițional OLED 2D. Ulterior, în cel de-al doilea trimestru din 2023, familia ProArt Studiobook 16 OLED va fi actualizată cu un model care include un GPU pentru laptop NVIDIA RTX certificat pro.

ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604): Uimește lumea în 3D

ASUS Vivobook Pro 16X 3D OLED (K6604) este un laptop inovator de 16 inchi destinat creatorilor de conținut, care dispune și de tehnologia ASUS Spatial Vision cu primul afișaj autostereoscopic 3D OLED 3.2K 120 Hz din lume fără ochelari. Este configurabil cu până la 64 GB RAM DDR5 4800 MHz cu două module SO-DIMM și un SSD PCIe® 4.0 x4 de până la 2 TB.

Acest laptop puternic se bazează pe un procesor Intel Core i9-13980HX din generația a 13-a și o placă grafică din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop cu un comutator MUX și suportul driverelor NVIDIA Studio pentru o creștere a performanței atunci când e nevoie. Sistemul de răcire îmbunătățit permite atingerea în siguranță a TDP-ului de 150 W.

Vivobook Pro 16X 3D OLED include tehnologia termică avansată ASUS IceCool Pro și ASUS DialPad pentru un control creativ precis și intuitiv. De asemenea, beneficiază de două porturi Thunderbolt™ 4 pentru viteze de transfer ultra-rapide de până la 40 Gbps și de un cititor de carduri SD.

ASUS Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ): Cel mai puternic Zenbook de până acum

În parteneriat cu Intel, ASUS a reproiectat impresionantul Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) pentru 2023 obținând cea mai puternică versiune de până acum. Noul laptop dispune de un procesor Intel unic cu cel mai recent design ASUS Supernova System-on-Module (SoM). Această tehnică de ambalare a modulelor are o serie de beneficii, inclusiv o reducere a zonei principale a plăcii de bază cu 38%, crescând eficiența răcirii sistemului. Acest lucru conduce la spațiu suplimentar pentru alimentarea plăcii grafice, ajutând-o să atingă valori TDP mai ridicate, oferind utilizatorilor mai multă stabilitate și o performanță grafică mai mare. Acest design apelează la materiale similare unui substrat cu pierderi reduse și scurtează distanța dintre procesor și memorie prin plasarea ambelor componente pe placa de circuit, permițând memoriei să atingă o frecvență incredibilă de 7500 MHz. În plus, laptopul utilizează un compus termic cu metal lichid, reducând temperatura cu 7°C în modul de performanță ridicată, putându-se atinge un TDP total de până la 155 W.

Inovatorul și ultra-compactul ASUS Supernova SoM permite obținerea unor performanțe ultra-puternice din partea procesorului Intel Core i9-13905H din generația a 13-a, a plăcii grafice din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop și a celor 32 GB de memorie DRAM LPDDR5X rapidă. Noul Zenbook Pro 16X OLED (UX7602BZ) permite o editare video de 1,4 ori mai rapidă și un timp uimitor de randare 3D de 8,9 ori mai rapid în comparație cu modelul anterior, permițându-le creatorilor să termine proiecte creative într-un timp record.

Laptopul are un ecran de top OLED HDR NanoEdge 16:10 3.2K 120Hz cu interfață tactilă. Mecanismul Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra) înclină automat tastatura la un unghi confortabil de tastare și, de asemenea, îmbunătățește răcirea sistemului pentru performanță maximă. Sistemul inteligent White RGB luminează tastatura și adaugă o dimensiune cu totul nouă experienței creative, oferind și funcții inteligente de interactivitate. În plus, inovatorul ASUS Dial permite controlul precis cu vârful degetului asupra parametrilor vizuali în aplicațiile Adobe și nu numai, în timp ce un ASUS NumberPad mai mare oferă răspuns haptic și o sensibilitate îmbunătățită la presiune pentru introducerea mai ușoară a numerelor.

Cu ASUS Supernova SoM, LPDDR5X DRAM și un GPU optimizat, Zenbook Pro 16X OLED redefinește ceea ce ar trebui să fie un laptop de creație compact, ducând creativitatea la nivelul următor.

ASUS Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) și Zenbook 14X OLED (UX3404): Totul despre performanță și portabilitate

Cântărind doar 1,65 kg și măsurând mai puțin de 1,8 cm în grosime, Zenbook Pro 14 OLED (UX6404) are performanțe de top, imagini de cea mai bună calitate, inovații surprinzătoare și un șasiu compact, extinzând posibilitățile creatorilor aflați în mișcare. În fruntea listei de specificații premium se află ecranul OLED NanoEdge Dolby Vision® de 2,8K la 120 Hz, care reproduce detalii uluitoare, redă imagini dinamice fluide și culori ultra-vii. Panoul este, de asemenea, validat Pantone pentru acuratețea culorilor și acoperă 100% gamutul DCI-P3. Crearea sau urmărirea conținutului vizual se ridică la cel mai bun nivel de până acum, datorită imaginilor HDR strălucitoare și clare și a negrului profund.

Pentru performanțe remarcabile în timpul oricărei munci de creație, Zenbook Pro 14 OLED se bazează pe cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H din generația a 13-a, alături de un GPU de nivel studio din seria NVIDIA GeForce RTX 40 pentru laptop, 16 GB de memorie RAM rapidă DDR5 (expandabilă pe un slot SO-DIMM până la 32 GB) și un SSD de 2 TB. De asemenea, laptopul include cea mai recentă tehnologie WiFi 6E, care este îmbunătățită cu ASUS WiFi Master Premium.

Zenbook Pro 14 OLED include numeroase funcții gândite pentru a spori productivitatea și creativitatea, cum ar fi ASUS DialPad pentru controlul intuitiv al aplicațiilor, suportul ASUS Pen 2.0 și setul complet de porturi I/O. În plus, o baterie de înaltă capacitate de 76 Wh face din Zenbook Pro 14 OLED soluția perfectă pentru crearea de conținut în deplasare.

Modelul Zenbook 14X OLED (UX3404) are un șasiu subțire și ușor, fiind disponibil în două culori, Sandstone Beige și Inkwell Gray. Versiunea Sandstone Beige are un capac realizat printr-o nouă tehnică de acoperire ecologică prin oxidare electrolitică cu plasmă (PEO), care obține un finisaj asemănător ceramicii și o senzație asemănătoare pietrei.

Configurația de top a acestui model cuprinde cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H de generația a 13-a, placă grafică NVIDIA GeForce RTX 3050, 32 GB de memorie LPDDR5 rapidă și un SSD PCIe 4.0 de 1 TB. Există, de asemenea, un afișaj OLED HDR NanoEdge mai mare de 14,5 inchi, format 16:10, rezoluție 2,8K la 120 Hz și o baterie de 70 Wh cu o autonomie mai lungă.

ASUS ProArt Station PD5 (PD500TE): Pur și simplu mai rapid și mai rece

Sistemul ASUS ProArt Station PD500TE este proiectat pentru fluxuri profesionale în crearea de conținut fără întreruperi. Dispune de un design termic complet nou pentru a-i permite să ruleze mai rapid și mai rece pentru experiențe creative îmbunătățite. Susținut de un procesor Intel Core i9 din generația a 13-a, de un GPU NVIDIA RTX A4000 cu 16 GB de VRAM și de până la 128 GB de RAM DDR4 la 3200 MHz, PD500TE oferă performanțe robuste și stabile pentru sarcini care necesită multă putere de procesare, cum ar fi editarea video și modelarea 3D. Un model cu un GPU pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 40 este, de asemenea, în lucru.

Printre elementele suplimentare de design se evidențiatză indicatoarele LED personalizabile ASUS Lumiwiz, un scut pentru butonul de pornire pentru a preveni opririle accidentale și notificări prin e-mail privind progresul randării.

Cu un design termic nou, asociat cu un ventilator de procesor de înaltă performanță, ProArt Station PD500TE dezlănțuie performanțe puternice. Zgomotul de funcționare este menținut la sub 40 dB, în timp ce răcirea îmbunătățită asigură stabilitatea sistemului pentru a elimina încetinirile, blocările aplicațiilor și opririle neașteptate – scăzând temperaturile CPU și GPU cu până la 5° C și, respectiv, 4° C.

ProArt Station PD500TE vine cu ProArt Creator Hub 2.0, un portal unic care le permite utilizatorilor să monitorizeze starea sistemului, să ajusteze setările personale și să optimizeze fluxul de lucru. Panoul intuitiv facilitează schimbarea modurilor de performanță, calibrarea culorilor și personalizarea indicatoarelor LED ASUS Lumiwiz cu culori și efecte de lumină.

ASUS ProArt Display OLED PA32DCM: Planșa supremă pentru profesioniști

ProArt Display OLED PA32DCM este un monitor RGB Stripe OLED 4K de 31,5 inchi, cu o luminozitate maximă de 700 niți8 și o gamă DCI-P3 de 99% pentru un contrast incredibil de ridicat și imagini HDR detaliate, realiste, care vizează certificarea VESA DisplayHDR True Black 500. PA32DCM are un aspect rafinat din aluminiu și un suport compact, putând fi montat pe o partiție pentru sau pe un perete, fie în orientare portret, fie vedere. În plus, PA32DCM are opțiuni extinse de conectivitate, inclusiv Thunderbolt 4.

În studiourile profesionale care utilizează mai multe ecrane ProArt cu suport de calibrare hardware, ProArt Color Center facilitează calibrarea acestora pe toate simultan, pentru a asigura culori consistente la nivel general. Acesta este un instrument online centralizat conceput pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze acuratețea culorilor a mai multor afișaje ProArt. De asemenea, le permite să verifice când au fost calibrate ultima dată, când ar trebui să fie calibrate și să programeze timpul de calibrare pentru mai multe monitoare – chiar dacă folosesc diferiți parametri de culoare și sunt situate în alte locații. De exemplu, perioadele de calibrare pot fi programate pentru o echipă de proiectare din Londra care lucrează cu sRGB și pentru o echipă de editare video din Taipei care utilizează DCI-P3. ProArt Color Center ar calibra apoi aceste monitoare.

ASUS ProArt Display PA279CRV: Toate lucrurile esențiale pentru profesioniști

ProArt Display PA279CRV este un monitor 4K HDR de 27 inchi conceput pentru profesioniștii în editarea video. Acest afișaj Calman Verified are o gamă largă de culori cu acoperire de 99% DCI-P3 și 99% Adobe RGB, fiind calibrat din fabrică la Delta E < 2 pentru o acuratețe excepțională a culorilor. PA279CRV este cu 30%9 mai subțire decât predecesorul său, iar baza sa este cu 33%10 mai mică, astfel încât ocupă mai puțin spațiu pe birou.

Pentru un plus de confort, portul USB-C® integrat oferă suport DisplayPort™, transferuri de date super-rapide și o alimentare la 96 W printr-un singur cablu.

Pe lângă modelul PA279CRV de 27 inchi, seria include și un model ProArt PA248CRV de 24 inchi și un ProArt PA329CRV de 32 inchi. Fiind fabricate în mod sustenabil, toate cele trei monitoare îndeplinesc standardele globale de mediu, folosesc din plastic PCR 85% și au ambalaje din hârtie pentru o reciclare ușoară.

ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403CVA): Ultra-ușor, performanță fără compromis pentru directorii executivi

ASUS ExpertBook B9 OLED (B9403CVA) este primul laptop ASUS metalic care folosește o tehnologie de producție ecologică. Acest proces de fabricație prietenos cu mediu înconjurător ajută la reducerea materialelor de producție cu până la 29% și scurtează timpul de fabricație cu până la 75% pentru a maximiza eficiența energetică11. Rezultatul este un produs finit mai puternic, creat folosind mai puține resurse, minimizând emisiile de carbon.

Acest laptop folosește un procesor Intel din a 13-a generație care acceptă platforma Intel vPro®, are un afișaj îmbunătățit cu rezoluție 2,8K și un raport ecran-corp de 90%, un sistem de răcire inteligent format din două ventilatoare cu îndepărtarea inteligentă a prafului pentru a reduce zgomotul ventilatorului, o cameră web FHD IR și un touchpad mai mare cu 26,8% decât generația anterioară. Deși a primit mai multe îmbunătățiri, modelul rămâne unul dintre cele mai ușoare laptopuri de afaceri de 14 inchi din lume, fiind mai ușor decât majoritatea celorlalte laptopuri de 13 inchi. Ecranul OLED 16:10 redă culori vii și precise, afișând un spațiu de lucru mai mare, perfect pentru analizele de date și urmărirea informațiilor de afaceri. Fabricat dintr-un aliaj ultra-ușor de magneziu-litiu, laptopul are o durabilitate la nivelul standardelor militare americane. Este mai ușor, mai puternic și mai portabil.

ExpertBook B9 OLED oferă, de asemenea, facilități de securitate și confidențialitate superioare, inclusiv autentificare NFC, un slot de blocare Kensington, un paravan fizic pentru camera web, autentificarea în Windows Hello cu camera sau amprenta. Capacul laptopului are un LED de stare care se aprinde automat atunci când utilizatorul este ocupat. ASUS ExpertWidget personalizează tastele rapide pentru a îmbunătăți productivitatea, iar ASUS NumberPad facilitează introducerea rapidă a datelor. Gama completă de porturi I/O include Thunderbolt 4 USB-C, USB 3.2 Gen 2, HDMI, jack audio combo și LAN. Fiind extrem de portabil, puternic și rezistent, ExpertBook B9403 este dispozitivul perfect pentru munca de zi cu zi și în călătoriile frecvente de afaceri.

În 2023, toate produsele din seria ExpertBook vor fi verificate EPEAT Gold și vor depăși standardele ENERGY STAR, în conformitate cu angajamentul ASUS privind economia circulară. Acest lucru este posibil prin utilizarea materialelor ecologice și prin asigurarea eficienței energetice a întregii game de produse.

ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA): Polivalențe îmbunătățite pentru excepționale experiențe de gaming

ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip (CX3401FBA) redă imagini incredibil de realiste și oferă performanțe excepționale atât pentru experiențe de gaming în cloud de neegalat, cât și pentru productivitate mobilă non-stop. Acest model remarcabil oferă o experiență de joc captivantă, cu un afișaj WUXGA 16:10, 144 Hz cu un raport ecran-corp de 83%, balama ErgoLift la 360°, o tastatură anti-ghosting cu iluminare RGB pe patru zone12 și conectivitate ultra-rapidă WiFi 6E. ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip are un șasiu durabil și un finisaj aparte Pearl White, care include taste exclusive WASD cu accente portocalii pentru mai mult fler. Sunetul spațial certificat Harman Kardon dezvoltă experiența captivantă, iar testarea conform standardelor militare americane MIL-STD 810H atestă durabilitatea dispozitivului.

Bazat pe un procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 12-a și pe 16 GB de memorie RAM, ASUS Chromebook Vibe CX34 Flip oferă performanță și un răspuns rapid, recomandându-se utilizatorilor drept cel mai bun dispozitiv pentru jocuri în cloud, muncă și nu numai. Cu el pot fi accesate cu ușurință peste 1400 de jocuri prin platforme de gaming în cloud, precum și Google Workspace și alte aplicații de productivitate de pe Google Play13 pentru a rezolva rapid proiectele sau pentru divertisment în deplasări exploatând un SSD PCI Express® spațios și rapid. Laptopul oferă o autonomie de până la 10 ore14 cu o singură reîncărcare, fiind pregătit pentru muncă sau gaming pe parcursul întregii zile – chiar și în mișcare.

ASUS ExpertWiFi EBM68: Expertul WiFi pentru afacerea ta

ASUS ExpertWiFi EBM68 este un router WiFi 6 tri-band de mare viteză și cu securitate ridicată, care oferă o soluție totală pentru rețelele companiilor mici și mijlocii. Cu o estetică minimalistă și profesională, ExpertWiFi EBM68 se potrivește perfect în mediile moderne de muncă. Poate fi montat cu ușurință pe un perete – sau poate fi lăsat independent, pentru a-și etala finisajul curat, alb.

Tehnologia ultra-rapidă WiFi 6 tri-band oferă viteze de până la 7800 Mbps, cu canale de 160 MHz în banda de 5 GHz pentru eficiență sporită și un transfer mai bun. Este, de asemenea, extrem de flexibil și sigur, permițând până la cinci SSID-uri distincte pentru a separa și prioritiza dispozitivele conform diferitelor scenarii, grație funcției sale software Self-Defined Network.

Portalurile pentru oaspeți se pot personaliza, permițând companiilor să-și aplice brandingul și șabloanele dorite.

ExpertWiFi EBM68 a fost proiectat pentru a oferi o acoperire excelentă, acceptând până la 12 conexiuni de noduri mesh pentru rețelele în creștere – încorporând facilitățile ASUS AiMesh pentru o implementare ușoară. Securitatea rețelei la nivel enterprise este disponibilă printr-un abonament gratuit la ASUS AiProtection Pro pentru un WiFi de afaceri mai sigur și mai securizat. De asemenea, routerul se poate administra ușor cu aplicația all-in-one ASUS Router, care permite o configurare simplă și administrarea fără probleme a rețelei.

ASUS ExpertCenter PN64-E1: Minicomputer, maximum de performanță

La început de 2023, ASUS aduce pe piață două noi modele ASUS Mini PC. Compania urmărește mereu atât frumusețea, cât și funcționalitatea, iar cele mai recente mini PC-uri ASUS sunt pline de inovații interesante, fiind proiectate să reziste. Fiecare unitate este supusă unor teste riguroase pentru a asigura calitatea și o fiabilitate absolută. De asemenea, sunt ușor de dezasamblat pentru upgrade-uri, contribuind atât la îmbunătățirea ciclurilor de viață a produselor, cât și la durabilitatea pe termen lung.

ASUS ExpertCenter PN64-E1 e pentru cei care caută putere de calcul într-un format compact. Este susținut de cel mai recent procesor mobil Intel Core, memorie DDR5 cu două canale, WiFi 6E ultra-rapid și un SSD PCIe 4.0 x4, astfel încât să lucreze ușor în cele mai solicitante sarcini. ASUS ExpertCenter PN64-E1 are șapte porturi USB, poate fi configurat cu până la trei unități de stocare și acceptă până la patru monitoare externe 4K pentru multitasking – fiind ideal pentru cei care doresc să creeze un perete video. Șasiul este surprinzător de mic, cu un volum mai mic de 1 litru.

ASUS ExpertCenter PN42: Compact și silențios pentru sarcinile zilnice

Fabricat în mod responsabil din plastic reciclat, șasiul lui ASUS ExpertCenter PN42 are lamele pe toate părțile pentru o disipare eficientă a căldurii, permițând acestui PC fără ventilator să funcționeze aproape silențios. Nuanța elegantă Lunar Rock Black îi conferă un aspect unic, ideal pentru casă sau birou. ASUS ExpertCenter PN42 integrează cel mai recent procesor Intel din seria N, oferindu-i puterea de a gestiona cu ușurință aplicațiile zilnice și dispune de până la șapte porturi USB, permițând conectarea mai multor dispozitive și periferice.

ASUS Chromebox 5: Simplu, rapid și sigur

Noul ASUS Chromebox 5 oferă performanțe ridicate într-un design modern subtil. Are un șasiu subțire care încorporează o soluție termică eficientă pentru funcționarea fiabilă și o încărcare fără fir convenabilă. Actualizările automate ale sistemului, porturile I/O bine organizate și suportul pentru montare VESA îl fac ideal pentru acasă, birou sau școală.

ASUS Chromebox 5 are un procesor Intel Core din a 12-a generație și include Intel WiFi 6E AX211 pentru performanțe wireless excepționale. Are chiar și un încărcător fără fir de 15 W încorporat, permițând utilizatorilor să încarce cu ușurință dispozitivele compatibile prin simpla așezare a acestora pe capacul superior al lui Chromebox 5.

Având suport complet pentru aplicațiile Android din Google Play, Chromebox 5 oferă utilizatorilor posibilitatea de a rula aplicațiile mobile preferate cu puterea unui mini-PC. De asemenea, este echipat cu un port versatil Thunderbolt 4 pentru transferuri rapide de date, încărcare și conexiuni la afișaje externe. În plus, dispozitivul poate suporta până la patru monitoare 4K pentru imagini clare și productivitate puternică. Șasiul compact poate fi așezat pe o laterală, pe baza sa sau montat cu un suport VESA pe o suprafață verticală, Chromebox 5 putând fi utilizat într-o varietate de scenarii și medii.

ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition (FA617)

ASUS TUF Gaming A16 Advantage Edition (FA617) este o mașinărie echipată doar cu componente cheie AMD, concepută pentru cei care doresc să facă streaming și să joace cele mai recente titluri. Dispune de cel mai recent procesor Ryzen 9 Zen 4, un GPU până la Radeon RDNA3 și AMD Smart Access Graphics. Cu ajutorul lui, utilizatorii se pot lăsa captivați în jocurile lor preferate datorită ramelor mai subțiri, unui raport ecran-corp de 90% și a unui panou QHD cu rată de reîmprospătare de 240 Hz. Sistemul de răcire include ventilatoare Arc Flow™ cu 84 de pale, până la șapte conducte de căldură, plus patru orificii de evacuare care împing eficient căldura înafara sistemului.

Ediția A16 Advantage oferă, de asemenea, suport hardware de nouă generație cu USB4®, stocare PCIe 4.0 x4 de până la 2 TB și RAM DDR5 la 4800 MHz. Toate modulele de memorie și sloturile de stocare sunt complet accesibile. Finisajul Sandstorm de inspirație militară de la ROG, o baterie mare de 90 Wh și suportul USB-C Power Delivery sunt toate integrate într-un șasiu robust. Suportul Dolby Atmos le permite jucătorilor să profite la maximum de coloane sonore și muzică, iar anularea bidirecțională a zgomotului de fond prini AI asigură comunicații clare în orice scenariu.

ASUS TUF Gaming F15/17 și A15/17 (FX507/707 și FA507/707): Puternice și rezistente

Gamerii pot trece direct la acțiune cu ASUS TUF Gaming F15/17 și A15/17. F15/17 vine cu un procesor Intel Core i9-13900H, iar TUF Gaming A15/17 are un procesor AMD Ryzen 9 Zen 4, pentru gaming streaming și multitasking. Grafica în jocuri este fluidă, cu cel mai recent GPU pentru laptop din seria GeForce RTX 40, care oferă în mod fiabil rate de cadre ridicate în multe jocuri moderne, chiar și la 1440p. Există, de asemenea, un comutator MUX dedicat și NVIDIA Advanced Optimus. Cu tehnologia bazată pe inteligență artificială, cum ar fi DLSS, titlurile acceptate vor rula la FPS-uri și mai mari pentru o dinamică ultra-fluidă.

Utilizatorii pot profita de performanțele în gaming ale GPU-ului pentru laptop din seria GeForce RTX 40 cu comutator MUX. Când biblioteca de jocuri se umple, un slot gol pentru SSD M.2 NVMe PCIe Gen 4×4 permite creșterea facilă a capacității de stocare.

Nou în 2023, toate cele patru modele au acum un comutator MUX cu NVIDIA Advanced Optimus, oferind performanțe de nivelul următor. Comutatorul MUX permite unui laptop să ocolească grafica integrată în timpul jocurilor, crescând performanța și reducând latența, iar NVIDIA Advanced Optimus permite ca acest proces să se întâmple automat, oferind jucătorilor performanțe îmbunătățite în jocuri fără a fi nevoie să apese un singur buton.

Hardware-ul de înaltă performanță necesită o răcire superioară. Ca parte a sistemului de răcire, cele două ventilatoare Arc Flow au un design cu 84 de pale ce se reduc până la doar 0,1 mm pentru a reduce turbulențele. Aceste ventilatoare oferă un flux de aer cu până la 13% mai mare decât modelele predecesoare și sunt mai silențioase decât cele de anul trecut. Ele oferă, de asemenea, posibilitatea creșterii puterii GPU-ului pentru și mai multă performanță. Cu un sistem de răcire impresionant, familia TUF Gaming va oferi cu siguranță jucătorilor toate avantajele în 2023.

Lasă un răspuns