You are currently viewing Telefoanele iPhone 14 vin cu modem Qualcomm pentru conectare la satelit
Apple iPhone 14

Telefoanele iPhone 14 vin cu modem Qualcomm pentru conectare la satelit

Telefoanele iPhone 14 conţin un modem Qualcomm care poate comunica cu sateliţii, dar au şi componente Apple suplimentare, personalizate, utilizate în cea mai importantă funcţie nouă a telefonului, conform unei analize a telefonului realizată de iFixit şi a unui comunicat al Apple, transmite Reuters.

Apple a lansat vineri gama sa de iPhone 14. Una dintre noile caracteristici majore este capacitatea de a se conecta la sateliţi pentru a trimite mesaje de urgenţă, atunci când nu există WiFi sau conexiune de date celulare.

Compania a declarat la începutul acestei luni că modelele iPhone 14 conţin hardware nou care face posibil serviciul de mesaje de urgenţă, pe care Apple intenţionează să îl activeze cu o actualizare de software care va veni în noiembrie.

Apple nu a oferit detalii despre hardware-ul specific satelitului.

iFixit, o firmă din San Luis Obispo, California, care dezasamblează iPhone-urile şi alte produse electronice de larg consum pentru a evalua cât de uşor pot fi reparate, a demontat vineri un model iPhone 14 Pro Max, dezvăluind un cip de modem Qualcomm X65.

Cipul Qualcomm oferă conectivitate 5G pentru reţelele celulare, dar este şi capabil să folosească ceea ce se numeşte banda n53, banda de frecvenţă folosită de sateliţii Globalstar.

Globalstar a anunţat la începutul acestei luni un acord prin care Apple va ocupa până la 85% din capacitatea reţelei de satelit a Globalstar pentru a activa noua funcţie de mesagerie de urgenţă a iPhone 14.

Într-o declaraţie pentru Reuters de sâmbătă, Apple a declarat că iPhone 14 are hardware şi software suplimentar al companiei, pentru noua funcţie de mesagerie.

”iPhone 14 include componente de frecvenţă radio personalizate şi software nou, conceput în întregime de Apple, care împreună permit mesaje SOS de urgenţă prin satelit pe noile modele de iPhone 14”

a spus Apple în comunicat

Lasă un răspuns