You are currently viewing Procesoarele AMD au înregistrat vânzări duble față de cele de la Intel
AMD vs Intel

Procesoarele AMD au înregistrat vânzări duble față de cele de la Intel

Lansarea procesoarelor Ryzen a fost gura de oxigen de care avea nevoie AMD pentru a reintra pe piața procesoarelor, unde Intel deținea monopolul de mult timp.

În mai puțin de 2 ani de la lansarea primelor procesoare Ryzen, AMD a reușit luna trecută să vândă de două ori mai multe procesoare decât rivalii săi de la Intel.

Conform retailer-ului german Mindfactiory, în luna noiembrie AMD a vândut peste 16000 de procesoare, în timp ce Intel a vândut puțin sub 8000.

În timp ce vânzările procesoarelor Intel au stagnat, AMD a reușit să își dubleze numărul de procesoare vândute față de noiembrie 2017.

Să nu uităm faptul că este vorba de un singur retailer și că aceste cifre nu pot fi scalate la întreaga piață de procesoare.

Cu toate astea, este de apreciat cum AMD a reușit să își crească vânzările de procesoare într-un timp atât de scurt, după ce ani de zile, practic nu mai exista din punct de vedere concurențial pe piață.

Cum cea de-a treia generație de procesoare Ryzen urmează a fi lansată undeva la jumătatea anului viitor, precum și recentele informații cu privire la lansarea unor plăci video dedicate din partea celor de la Intel în 2020, cine știe cum se va înclina balanța pe piața procesoarelor în viitor…

Lasă un răspuns