intel gpuintel gpu

Intel are în plan lansarea de plăci video dedicate în 2020, însă aceasta nu este prima tentativă a producătorului de procesoare de a lansa plăci video dedicate.

În anii 90, Intel a avut un oarecare succes cu i740, dar a fost eliminată de competiția de la acea vreme formată din NVIDIA, 3dfx, ATI și Matrox.

Intel i740

   În 2010, Intel a anulat lansarea placilor video bazate pe arhitectura Larrabee.

Noua tentativă de lansare a unor plăci video dedicate, a luat naștere în urmă cu 3 ani și se bazează pe o arhitectură complet diferită față de cea din 2010.

Noua arhitectură GPU  

Să nu uităm faptul că cei de la Intel nu sunt noi pe piața GPU, oferind de mulți ani soluții integrate în procesoarele sale pentru desktop și laptop.

Intel are deja soluții grafice compatibile cu DirectX 12 și cu un consum mic de energie, astfel că, dacă aceștia doresc pot scala soluțiile existente pentru a lansa plăci video dedicate.

Se dorește ca plăcile video ce vor fi disponibile din 2020 să aducă o îmbunătățire semnificativă prin putere de calcul și inteligență artificială.

Noul Software pentru GPU

Softul cu care vor veni noile plăci video joacă un rol important.

Acesta se va adapta la diversele configurații hardware și nevoi de utilizare, permițând astfel optimizarea automată a setărilor în funcție de jocul sau aplicația rulată în acel moment de utilizator. 

De Madalin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *