Plăcile video Intel Arc vor concura din 2022 cu GeForce și Radeon

Încă din 2018, Intel a anunțat că avea în plan să lanseze în 2020 plăci video dedicate, care să concureze cu cele de la producătorii consacrați Nvidia și AMD.

Acum un an Intel a anunțat lansarea plăcilor video dedicate Xe-HPG, iar astăzi, după mulți ani în care s-a lucrat la acest proiect, Intel a anunțat numele oficial al noilor sale plăci video: Intel Arc (a nu se confunda cu Intel Ark, site-ul care oferă informații detaliate despre modelele de procesoare).

Primele plăci video Arc vor fi lansate în primul trimestru al anului 2022 și vor fi bazate pe procesoarele grafice, cu numele de cod Alchemist, cunoscute anterior ca DG2.

Primele plăci video Arc, vor fi cumva o a doua generație a plăcii DG1 – ce a fost lansată pentru producătorii OEM și care se comportă similar cu Nvidia GeForce GTX 1030 cu GDDR5.

Momentan nu există specificații tehnice pentru viitoarele plăci video Intel Arc, dar în trailer-ul prezentat de către cei de la Intel se pot confirma funcții moderne precum real-time ray tracing și „AI Accelerated Super Sampling” ce concurează cu Nvidia DLSS și AMD FidelityFX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *