Pe ce telefoane funcționează serviciile VoLTE și VoWiFi de la Vodafone?

Vodafone a (re)lansat (în liniște) la sfârșitul lunii septembrie serviciile VoLTE și VoWiFi, după eșecul răsunător din 2014, însă operatorul a reușit în scurt timp să transforme acest eșec într-un atu.

Faptul că Vodafone a început colaborarea cu producătorii de telefoane în urmă cu 5 ani, i-a permis să ofere serviciile VoLTE și VoWiFi și pe modele mai vechi.

Lista de telefoane

Cu toate astea, lista de telefoane compatibile cu serviciile VoLTE și VoWiFi a Vodafone este mult mai mică (cel puțin momentan) față de cea a DIGI.Mobil.

Apple

Huawei

LG

Motorola

Nokia

Oppo

Samsung

Xiaomi

17 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Dragoș spune:

  Bună ziua, am vorbit la Vodafone și pe noile telefoane huawei fără serviciile google volte nu este activ, deoarece nu este semnat acordul dintre Vodafone și huawei și pe viitor Vodafone nu o sa mai vândă huawei.

  1. Seniordady spune:

   Comentariul tau este din iunie 2020 si in continuare huawei are produse(telefoane si alte gadget-uri) la vanzare pe site-ul vodafone. Este clar ca pentru ei nu conteaza ce este la vanzare, ar pune-o la vanzare si pe „mama-sa”, profit sa iasa. Nu este treaba mea ce vinde vodafone, dar mi s-ar parea normal ca ceea ce au la vanzare pe site, sa suporte si serviciile oferite de ei. Cum spuneam intr-un comentariu mai jos, Xiaomi redmi note 11(la vanzare pe site-ul vodafone) nu suporta volte sau vowifi pe aceasta minunata retea.

 2. Placereshop spune:

  Multumesc pentru informare!

 3. Dorin spune:

  Salut. Am Motorola V8 plus și nu îmi funcționează volte și nici vowifi…

  1. Madalin spune:

   Salut.
   Telefonul nu este suportat de către Vodafone, deci nu are setările necesare în firmwareul telefonului.
   Din acest motiv nu merge

 4. Nelu spune:

  Salut!

  Samsung J6 din 2017 nu exista!

  1. Madalin spune:

   Salut,

   Așa apare pe site-ul Vodafone: https://Vodafone.ro/volte

 5. Ionut Popa spune:

  Sincer nu prea imi dau seama care sunt avantajelor acestor doua tehnologii. Ma refer la avantajele practice, pe care sa le simti ca utilizator. Sunt binevenite, bineinteles, dar mi se par putin supraevaluate acum.

  1. Madalin spune:

   Salut,
   Serviciul VoLTE este important pentru gestionarea resurselor radio ale operatorilor. Nu mai este nevoie să se comute pe tehnologii inferioare: 3G / 2G când se efectuează apeluri. Astfel spectrul folosit pentru o tehnologie inferioară poate fi realocat unei tehnologii superioare, vezi exemplu aici: https://madalincristian.ro/va-renunta-digi-mobil-la-reteaua-3g/
   Iar tehnologia VoWiFi este și mai importantă, întru-cât permite efectuarea și primirea de apeluri în zone unde operatorul de telefonie mobilă nu are semnal sau când te afli într-o altă țară, fără a mai folosi serviciul de roaming, ci doar o conexiune Wi-Fi.

 6. adi spune:

  Pe Oppo nu merge Vowifi la nici un operator din Romania. Nu stiu de unde ai informatiile, insa sunt gresite.

  1. Madalin spune:

   Salut,
   De pe site-ul Vodafone: vodafone.ro/volte

 7. Costin Red spune:

  Eu nici în ziua de azi nu știu cum se folosește acest serviciu.

 8. Valentin spune:

  Am Samsung Note 10 Plus si nu-mi functioenaza aceste servicii la Vodafone.
  La fel se intampla si pe un Huawei P20 Pro.
  Pe Orange functionau.

  1. Madalin spune:

   Salut,
   Din cauza faptului că aceste servicii au fost adăugate relativ recent în oferta Vodafone, în primă fază trebuie să te asiguri că ai cea mai recentă versiune de soft pe telefoanele menționate, astfel încât acestea să fi primit setările necesare.
   Atât serviciile VoLTE și VoWiFi cât și accesul în rețeaua 5G a Vodafone sunt disponibile inclusiv la cartelă.

 9. Stelu spune:

  Cum adaug Volte pe un telefon Xiaomi Redmi Note 10 5g

 10. Seniordady spune:

  Pe xiaomi redmi note 11 nu functioneaza aceste optiuni. Optiunile de volte si vowifi sunt active in meniul telefonului, dar pe vodafone nu functioneaza. Oare aceste modele nesuportate vor fi adaugate in viitor, pe lista dispozitivelor suportate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *